Uusimmat

Sisu oli USA:n 10. menestynein elokuva viikonloppuna – ja sekin on jo hyvä saavutus, kun huomioi lähtökohdat

01.05.2023 08:58 Muropaketin toimitus

Jalmari Helanderin ohjaama Sisu keräsi avajaisviikonloppuna Yhdysvalloissa noin 3,25 miljoonaan dollarin pääsylipputulot.

Box Office Mojo kertoo Jalmari Helanderin Sisun olleen Yhdysvalloissa ensi-iltaviikonloppunaan 10. katsotuin elokuva. Leffa keräsi avajaisviikonloppuna noin 3,25 miljoonaan dollarin pääsylipputulot. Se on Lionsgaten jakelemalle leffalle hyvä saavutus, kun huomioi lähtökohdat.

Sisu on tekstitetty ulkomaalainen genre-elokuva, jossa ei ole mukana isoja tähtiä. Lisäksi sitä esitettiin Jenkeissä vain noin tuhannessa salissa, joka on tietysti suomalaiselokuvalle todella huima saavutus. TOP 10 -listan kärkisijalta edelleen löytyvä The Super Mario Bros. Movie pyörii noin 4200 salissa.

Sisun ennustetaan keräävän Yhdysvalloissa yli kymmenen miljoonan dollarin lipputulot.

Sisu sai maailmanensi-iltansa viime vuoden syyskuussa Toronton elokuvafestivaaleilla. Sitgesin kansainvälisillä elokuvajuhlilla viime lokakuussa Sisu palkittiin parhaana elokuvana, ja lisäksi Jorma Tommila sai parhaan näyttelijän palkinnon, Kjell Lagerroos palkittiin kuvauksesta sekä Juri Seppä ja Tuomas Wäinölä alkuperäismusiikista.

Suomessa Sisu sai ensi-iltansa tammikuussa. Leffan on nähnyt valkokankaalta tähän mennessä yli 150 000 katsojaa.