Uusimmat

Sisu ohitti maailmanlaajuisessa lipunmyynnissä Emma Stonen ja muiden Hollywood-tähtien uutuuselokuvat

Kuva: Antti Rastivo © Freezing Point Oy

04.01.2024 10:49 Muropaketin toimitus

On kulunut kohta tasan vuosi siitä, kun Sisu lähti teatterilevitykseen. Ensi Suomessa ja myöhemmin myös maailmalla, suomalaiselokuvaksi huomattavan näkyvästi.

Suomessa Sisu  oli koko vuoden kahdeksanneksi katsotuin elokuva 182 771 katsojalla. Mutta miten hyvin se pärjäsi maailmalla?

Lipunmyyntiä seuraavan Box Office Mojo -sivuston mukaan Jalmari Helanderin ohjaama toimintaleffa keräsi teatterikierroksellaan maailmanlaajuisesti 14,281 miljoonan dollarin eli noin 14 miljoonan euron lipunmyynnin. Summasta on noin puolet peräisin Pohjois-Amerikan markkinoilta, loput muualta maailmasta.

Sisun budjetti oli noin kuusi miljoonaa euroa, joten erinäisten kulujenkin jälkeen elokuva pääsi selvästi omilleen.

Vuoden menestyneimpien elokuvien globaalilla listalla Sisu oli vuoden loppuessa sijalla 137. Sen taakse jäivät esimerkiksi Emma Stonen Poor Things (12,419 miljoonaa dollaria), Joaquin Phoenixin Beau is Afraid (11,480 miljoonaa dollaria), Joel Kinnamanin Silent Night (10,981 miljoonaa dollaria) ja Nicolas Cagen Dream Scenario (7,067 miljoonaa dollaria).

Ei yhtään hullummin suomalaiselta toimintaelokuvalta, jota tähdittää yrmy tuppisuu!

MTV Katsomosta suoratoistona löytyvä Sisu on saamassa jatko-osan ennen pitkää, mutta sen tekeminen on vasta alkuvaiheessa.

Nyt se vahvistui: Sisu 2 on tekeillä – Jalmari Helander palaa ohjaajaksi