Uusimmat

Spedeen kajoamisesta tuli kallis floppi – Hirttämättömät ei saa leffateattereista edes 3000 katsojaa?

13.06.2023 09:45 Muropaketin toimitus

Spede Pasasen vuoden 1971 elokuvaa kierrättänyt Hirttämättömät osoitti jo ensi-iltaviikonloppunaan jäävänsä katsojatavoitteistaan, kun komedia jäi TOP 10 -listalla kauas kärjestä. Nyt on kuitenkin selvinnyt, miten paha floppi elokuvasta tulikaan.

Andrei Alénin ohjaama Hirttämättömät sai ensi-iltansa keskiviikkona 24. toukokuuta, siis kolmisen viikkoa sitten.

Suomen Elokuvasäätiön eilen päivittämä listaus vuoden 2023 kotimaisten elokuvien katsojamääristä paljastaa, että Hirttämättömät-elokuvan on käynyt kolmen viikon aikana katsomassa vain 2610 ihmistä. Päivänselvää on, että Hirttämättömien tekijöillä ja elokuvaa levittäneellä SF Studiosilla oli tavoitteena yltää kymmeniin tuhansiin katsojiin, ehkä ylittää jopa 100 000 katsojan raja. Onhan elokuvan näyttelijäkaartissa Aku Hirviniemi, Kari Hietalahti, Hannele Lauri ja muita ”koko kansan suosikkeja”.

Kotimaisista elokuvista Hirttämättömiä kehnommin ovat pärjänneet esimerkiksi Kukaan ei katso sinua silmiin (906 katsojaa), Johannes ei kulje Jämsän kautta (906 katsojaa) ja Revontulten räppäri (541 katsojaa), mutta ne ovat kaikki olleet huomattavasti pienemmän volyymin elokuvia. Hirttämättömät avasi peräti 69 salissa, mikä on hieman vähemmän kuin isoimmilla suomalaisilla elokuvilla, mutta silti huomattava määrä.

Viime viikonloppunakaan Hirttämättömät ei päässyt Suomen TOP 20 -listalle. Listan perää piti 196 katsojan Kahdeksan vuorta, joten Hirttämättömät veti koko Suomessa viikonlopun selvästi alle 200 katsojaa.

Tällä hetkellä esitysajat ja katsojamäärät ovat niin kehnot  – koko pääkaupunkiseudulla on tänään vain kolme näytöstä Finnkinon teattereissa, eikä kirjoitushetkellä niistä yhteenkään ole myyty ainuttakaan lippua –  että on helppo päätellä Hirttämättömien elokuvateatteriputken olevan jo päättymässä.