Uusimmat

Aku Hirviniemen uusi komedia keräsi alle 3000 katsojaa koko kesän aikana

Kuva: @ Saila Hintikka, Nordisk Film

02.08.2023 08:45 Muropaketin toimitus

Toukokuussa ensi-iltansa saanut Hirttämättömät keräsi elokuvateatterikierroksellaan koko Suomesta vain noin 3000 katsojaa. Ei siis ihme, että kotiteatterijulkaisu on luvassa piankin.

SF Anytimen mukaan Hirttämättömät julkaistaan digitaalisesti kotikatseluun 28. elokuuta.

Andrei Alénin ohjaamassa ja yhdessä Aku Hirviniemen ja Ona Huczkowskin kanssa tähdittämässä Spede-kierrätyksessä meno on seuraava:

”Tulevaisuuden Suomi on muuttunut pähkähulluksi. Tylsistynyt nuori, Viola, saa mestarillisen idean. Hän päättää huijata surullisenkuuluisaa Yksinäistä Ratsastajaa ja hänen apuriaan Tontoa. Viola tekaisee itsestään etsintäkuullutuksen, ja ottaa Gonzales-nimisen maatierosvon identiteetin. Viola/Gonzales antautuu omituiselle rosvokaksikolle, joka nyt uskoo saavansa tästä maantierosvosta hyvän palkkion. Kaksikon kuljettaessa Gonzalesia hirteen he eksyvät aavikolle. Päivän matka muuttuu seikkailuksi, joka koettelee kolmikon fyysistä resilienssiä ja henkistä kypsyyttä.”

Hirttämättömien katsojamäärä oli Suomen Elokuvasäätiön mukaan 2857 katsojaa kesäkuun loppupuolella, ja pian sen jälkeen elokuva katosikin teatterien ohjelmistosta. Soramonttukomedian ongelmat nousivat esille jo ensi-iltaviikonlopun jälkeen, kun Hirttämättömät ei päässyt edes TOP 10 -listalle:

Hirttämättömät floppasi Suomen teattereissa täysin – Spede-kierrätys ei päässyt edes TOP 10 -listalle