Uusimmat

Veden vartija floppasi teattereissa pahasti – tammikuussa sen voi katsoa kotona

15.12.2022 09:29 Muropaketin toimitus

Veden vartija

Emmi Itärannan romaaniin pohjautuva Veden vartija -elokuva sai ensi-iltansa syyskuussa. Jättituotanto keräsi nuivia arvioita ja jäi katsojatavoitteestaan selkeästi, kun lippuja myytiin vain noin 15 000 kappaletta.

Veden vartija on jo poistunut valkokankailta, mutta tammikuusta lähtien voi katsastaa kotioloissa, oliko Saara Saarelan ohjaama tieteisdraama niin kehno kuin vaikkapa Muropaketin arviossa todettiin.

Veden vartijan digitaalinen myyntiversio julkaistaan 2. tammikuuta 2023.

Vuokraversion julkaisuajankohdasta ei vielä ole tietoa, se lienee joko 2. tammikuuta tai 9. tammikuuta, jolloin Veden vartijan Blu-ray tulee myyntiin Filmihullun mukaan.

Veden vartijan juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Puhdas vesi on loppumassa maailmasta, ja valtaa pitävä sotilashallinto kontrolloi niukkoja vesivaroja tiukalla otteella. Vesipulan keskellä sinnittelevän kylän uusi teemestari Noria (Saga Sarkola) saa isänsä kuoltua selville sukunsa tarkoin varjellun salaisuuden: erämaassa on säilynyt puhtaan juomaveden lähde. Kun Norialle selviää, että myös saastuneilta Menetetyiltä mailta saattaisi löytyä vettä, hänen on päätettävä, mitä hän hengenvaarallisella tiedolla tekee. Periksiantamattoman Norian tukena ovat paras ystävä Sanja (Mimosa Willamo) ja vesipulaa ratkova Taro (Lauri Tilkanen), mutta voiko heihin luottaa? Salaako sotilashallinto kansalta enemmänkin vesivaroja – voiko yksi ihminen pelastaa maailman kuivuudelta?”