Uusimmat

Suomen elokuvateattereihin saapuu kesällä vain pari kauhuelokuvaa, ja nyt toisen niistä julkaisu siirrettiin heinäkuulle

31.05.2022 10:16 Muropaketin toimitus

The Black Phone

Kauhukesä 2022 ei ole elokuvateattereissa kummoinen, mutta pari valopilkkua kalenterissa sentään on.

Ethan Hawken ja Scott ”Doctor Strange” Derricksonin The Black Phone on herättänyt etukäteen kiinnostusta ja jopa innostusta, sillä Hawkea on aika harvoin nähty varsinaisen pahiksen roolissa.

Ikävä kyllä The Black Phonen ensi-ilta on siirtynyt taas; ensin leffan julkaisu vaihdettiin tammikuulta kesäkuulle, ja nyt se on siirtynyt kesäkuulta heinäkuulle.

Uusi Suomen ensi-ilta on 15.7.2022.

Joe Hillin (Sarvet) novelliin pohjautuvan The Black Phonen juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

13-vuotias Finneyn, ujo mutta nokkela poika, joutuu sadistisen tappajan sieppaamaksi ja lukkojen taakse äänieristettyyn kellariin. Kun rikkinäinen puhelin kopin seinällä alkaa soida, Finney huomaa saavansa viestejä murhaajan edellisiltä uhreilta. Kuolleet ovat päättäneet varmistaa, ettei Finney koe heidän kohtaloaan.

The Black Phonen ikäraja tulee olemaan Suomessa K16.

Kesän 2022 toinen kauhuensi-ilta Suomen elokuvateattereissa on Alex Garlandin ohjaama Men, joka saa ensi-iltansa 10. kesäkuuta.

Myös Jordan Peelen uusi Nope-elokuva sisältää selvästi kauhuaineksia, mutta koska Peele pakenee genrerajojen yli jopa vielä tehokkaammin kuin Garland, on Nopea hieman paha kutsua varsinaiseksi kauhuleffaksi – etenkin kun siitä tiedetään vielä kovin vähän.