Uusimmat

Tänään tv:ssä: Clint Eastwoodin elokuva, joka sai kriitikon kiemurtelemaan tuskissaan: ”Melkein kaikki on pielessä”

15.04.2024 08:40 Muropaketin toimitus
The Mule

Kuva: © 2018 Warner Bros. Entertainment Inc., Imperative Entertainment, LLC and BRON Creative USA, Corp.

Sub esittää tänään Clint Eastwoodin ohjaaman ja tähdittämän The Mule -elokuvan vuodelta 2018.

Clint Eastwood esittää The Mule -elokuvassa Earl Stonea, ulosoton partaalla olevaa rahatonta ja yksinäistä kahdeksankymppistä miestä, jolle tarjotaan helppoa työtä; hänen täytyy vain ajaa autoa.

Tietämättään Earlista tulee Meksikon kartellin huumekuriiri. Hän suoriutuu hommasta hyvin – jopa niin hyvin, että hänen lastinsa kasvaa merkittävästi ja kartelli määrää hänelle valvojan. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa, joka on kiinnostunut Earlin tekemisistä; mystinen uusi huumemuuli on osunut myös määrätietoisen Yhdysvaltain huumepoliisin agentin, Colin Batesin, tutkaan.

Vaikka Earlin rahahuolet kuuluvat pian menneisyyteen, alkavat hänen menneisyytensä virheet painaa häntä yhä enemmän, eikä ole varmaa, riittääkö hänen aikansa näiden virheiden korjaamiseen ennen kuin lainvalvojat tai kartellin joukot saavat hänet kiinni.

The Mule sai kohtalaisen hyvän vastaanoton ilmestyessään. IMDb:ssa elokuvan arvosana on 7,0/10, ja Rotten Tomatoesin tuoreusasteet 70 ja 66 prosenttia. Makuja on kuitenkin monia, ja esimerkiksi Muropaketin kriitikko Aki Lehti lähinnä tuskastui The Mulea katsoessaan.

”The Mulessa on pielessä suunnilleen kaikki, sillä lopputulos tuntuu siltä kuin elokuva olisi tehty yhdelle sivulle kirjoitetun hahmotelman pohjalta. Henkilöhahmojen suoltama dialogi on kammottavaa, juonenkäänteet epäuskottavan typeriä ja näyttelijät väsyneitä, aivan kuin jokainen heistä olisi mukana vain siksi että on Eastwoodille jotain velkaa. Elokuva tuntuu jokaisella osa-alueella siltä kuin tekijät eivät olisi jaksaneet tehdä vastuullaan olleita asioita valmiiksi asti”, Lehti kirjoitti puolentoista tähden arviossaan.

Kuten sanottu, makuja on monia.

The Mulea ei löydy Suomen kuukausimaksullisista suoratilauspalveluista, mutta vuokra- ja myyntiversiot ovat saatavilla kyllä.

Muropaketin uusimmat