Uusimmat

Tänään tv:ssä: Elokuva, jonka jälkeen kukaan ei mene hyvillä mielin nukkumaan – ”Homma menee ihan överiksi”

20.04.2020 08:23 Muropaketin toimitus

Omaleimaisista elokuvista tunnetun Nicolas Winding Refnin ohjaama The Neon Demon uusitaan tänään Hero-kanavalla kello 21.00.

Vuonna 2016 valmistuneessa The Neon Demonissa ”nuori ja kaunis Jesse (Elle Fanning) saapuu Los Angelesiin kokeilemaan siipiään mallina. Meikkaaja Ruby (Jena Malone) ottaa hänet siipiensä suojaan, ja kaikki tuntuukin menevän hyvin kateellisista kollegoista huolimatta. Vain outo motellinpitäjä (Keanu Reeves) aiheuttaa Jesselle väristyksiä hänen rakentaessa uraansa.”

The Neon Demon voi alkaa tyypillisenä mallimaailmatrillerinä, mutta elokuva nousee nopeasti aivan omiin sfääreihinsä.

Etenkin groteski loppukohtaus jää vainoamaan katsojaa pitkäksi aikaa.

Muropaketin arviossa The Neon Demonista todettiin seuraavaa:

Loppukohtauksessa Refn vetää homman niin överiksi, että edes yleensä kauheuksien aiheuttama vapauttava nauru ei pääse ulos, vaan suu jää ihmetyksestä ja ällötyksestä auki. Ohjaaja saa pisteet siitä, että tekee ihan mitä häntä huvittaa, yrittämättä miellyttää yhtikäs ketään. Joku saattaa käyttää lopputuloksesta sanaparia tekotaiteellinen ja paska. Itse upposin täysin loputtoman tyylittelyn, italokauhuvaikutteiden ja surrealismin maailmaan. Kaksi tuntia vierähti vallan vikkelään. Driven tasoinen mestariteos The Neon Demon ei missään tapauksessa ole, mutta ei myöskään Only God Forgives -elokuvan kaltainen kammotus. Vain yksi asia on varma – se jakaa mielipiteet taatusti vielä edeltäjäänsä enemmän kahtia.

Lue myös: Drive-ohjaajan kauhuelokuva The Neon Demon on pelkkää pintaa