Uusimmat

Tänään tv:ssä: Vuoden 2012 odotetuin elokuva – Keräsi yli miljardin dollarin lipunmyynnin, mutta oli kova pettymys monelle

13.04.2020 07:38 Muropaketin toimitus

J.R.R. Tolkienin ja Peter Jacksonin fanit odottivat ensimmäisen Hobitti-elokuvan ensi-iltaa vuonna 2012 kuin kuuta nousevaa, kiitos nykyään jo klassikon mainetta nauttivan Taru sormusten herrasta -trilogian (2001-2003). Pettymys oli kuitenkin kova, kun Odottamaton matka ei edustanutkaan samaa tasoa tai linjaa kuin Sormuksen ritarit, Kaksi tornia tai Kuninkaan paluu.

Sormusten herra -elokuvia kepeämpi ja… musikaalisempi Hobitti: Odottamaton matka (The Hobbit: An Unexpected Journey) nähdään Nelosella tänään kello 15.35 alkaen.

Hobitti-trilogian ensimmäinen osa seuraa Bilbo Reppulia (Martin Freeman), joka saa tehtäväkseen Ereborin kääpiövaltakunnan pelastamisen lohikäärme Smaugin hirmuvallasta. Hän saa avukseen velho Gandalfin (Ian McKellen) ja 13 kääpiön joukon.

Vanhoista Sormusten herra -tutuista tarinassa piipahtavat myös mm. Andy Serkis, Hugo Weaving ja Cate Blanchett.

Vaikka Hobitti: Odottamaton matka oli monelle vähintään jonkinasteinen pettymys, veti elokuva väkeä teattereihin hyvin ja keräsi globaalisti jopa 1,021 miljardin dollarin lipunmyynnin. Jatko-osat ilmestyivät vuosina 2013 (Smaugin autioittama maa) ja 2014 (Viiden armeijan taistelu).

Suomessa ensimmäisen Hobitti-elokuvan näki valkokankaalta yli 445 000 katsojaa.