Uusimmat

Tänään tv:ssä: Yksi 1990-luvun suosituimmista scifi-elokuvista – suunniteltu jatko-osa peruuntui pari vuotta sitten

06.11.2022 07:35 Muropaketin toimitus

Stargate

Roland Emmerich ohjasi vuonna 1994 yllätyshitiksi muodostuneen ja useamman tv-sarjan poikineen Stargate-elokuvan.

Tänään Fox-kanavalla kello 21.00 alkavan Stargaten eli Tähtiportin juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Jämerä uraupseeri, eversti Jack O’Neil, johtaa erikoisyksikköä, joka löytää mystisen muinaisesineen Gizan pyramidien läheisyydestä Egyptistä. Daniel Jackson on nerokas egyptologi, jonka humaanit asenteet joutuvat törmäyskurssille ohjesääntöä raamattunaan pitävän everstin kanssa. Mutta juuri Jackson lopulta keksii mikä salaperäinen artefakti oikein on: ei sen enempää eikä vähempää, kuin portti toiseen ulottuvuuteen! O’Neil johtaa Jacksonilla vahvistetun tiedusteluryhmän portin läpi. He päätyvät aavikkoplaneetalle, jota asuttavat Maasta tuhansia vuosia sitten tulleet ihmiset. Tätä eksoottisen kiehtovaa ja usein vaarallista maailmaa hallitsee jumalana palvottu tyranni Ra, joka pian saa kuulla muinaisen portin olevan jälleen käytössä.”

Mikäli Foxin esitysaika on kehno, voi Stargaten katsoa myös Prime Videosta suoratoistona. Pääosia elokuvassa esittävät Kurt Russell, James Spader ja Jaye Davidson.

Stargatesta oli pitkään suunnitteilla uusi elokuva, mutta fanien suureksi pettymykseksi Roland Emmerich kertoi pari vuotta sitten projektin tulleen tiensä päähän, eikä aiheesta ole sen koommin mitään merkittävää kuulunut.

Stargate-ohjaaja jakoi surkeita uutisia vuoden 1994 scifi-elokuvan faneille