Uusimmat

Vuoden 1994 Stargate-elokuvalle oli suunnitteilla villejä jatko-osia, joissa olisi nähty lumimies ja Loch Nessin hirviö

23.05.2023 19:30 Muropaketin toimitus

Roland Emmerich ja Dean Devlin suunnittelivat jatkoa Kurt Russelin ja James Spaderin tähdittämälle Stargate-elokuvalleen.

Roland Emmerich ohjasi vuonna 1994 yhdessä Dean Devlinin kanssa käsikirjoittamansa tieteisseikkailun Stargate, jonka pääosissa nähtiin muun muassa Kurt Russell ja James Spader. Elokuva pärjäsi lippukassoilla suhteellisen hyvin, mutta elokuvasarjan sijaan studio päättikin siirtää sen tarinan television puolelle, missä vuonna 1997 alkanut Stargate SG-1 jatkui menestyksekkäästi kymmenen tuotantokauden ajan.

Yahoo Entertainmentin haastattelussa Devlin paljastaa, että heillä oli Emmerichin kanssa suuria suunnitelmia Stargaten jatko-osiksi.

“Roland ja minä olimme rakastuneita siihen, että otamme ideoita omasta mytologiastamme. Ensimmäinen elokuva kysyy, että rakensivatko alienit pyramidit. Toisen elokuvan tarkoituksena oli tarkastella, miksi mayojen kulttuurissa on pyramideja. Kolmannessa elokuvassa oli tarkoitus sitoa kaikki yhteen. Meillä oli suunnitelmia, että siinä olisi ollut myös lumimies ja Loch Nessin hirviö. Kaikella oli tarkoitus olla tarkoitus ja kytkeytyä toisiinsa lopussa”, Devlin selittää.

Jokunen vuosi sitten kaksikolla oli ohikiitävän hetken mahdollisuus palata aiheen pariin ja tehdä Stargatelle uudelleenkäynnistys. Nyt Devlin kuitenkin tuntuu luovuttaneen.

“Näytti siltä, että olisimme saamassa mahdollisuuden rebootata se alusta ja tehdä kaikki kolme elokuvaa, mutta se ei lopulta koskaan tapahtunut. Luulen, että minun aikani Stargatessa on tältä erää ohi.”

Tällä hetkellä Stargate-elokuva on suoratoistossa katsottavissa Prime Videossa. Stargate SG-1 ei ole toistaiseksi saatavilla Suomen suoratoistopalveluissa.