Uusimmat

Todellinen hitti: Näin hyvin Black Panther on menestynyt suhteessa muihin Marvelin elokuviin

26.02.2018 09:00 Tatu Junni

Marvel Studiosin Black Panther -elokuvasta povattiin kovan luokan hittiä, mutta elokuva on osoittautunut vielä oletettuakin suositummaksi.

Black Panther jatkoi toisena esitysviikonloppunaan Yhdysvaltain katsotuimpana elokuvana 108 miljoonan dollarin lipunmyynnillä. Luku on kerrassaan hurja, sillä harvassa ovat ne elokuvat, jotka pääsevät helmikuussa edes avausviikonloppunaan 100 miljoonan dollarin rajan yli.

Black Pantheriin on myyty Yhdysvalloissa lippuja jo kaikkiaan 400 miljoonan dollarin edestä. Maailmanlaajuinen lipunmyynti ylitti viikonloppuna 704 miljoonan dollarin rajan. Tässä vaiheessa onkin jo verrattain turvallista sanoa, että Black Panther tulee rikkomaan miljardin dollarin rajan maaliskuun aikana.

Ryan Cooglerin ohjaaman elokuvan suosion auttaa ymmärtämään, kun pistää sen rinnatusten Marvel Studiosin muiden elokuvien kanssa.

Vaikka Black Panther on pyörinyt elokuvateattereissa vasta alle pari viikkoa, on se jo nyt Marvelin 18 elokuvasta 10. menestynein. Jo tällä viikolla taakse jäävät ainakin Captain America: The Winter Soldier (714,3 miljoonan dollarin lipunmyynti maailmanlaajuisesti) ja Guardians of the Galaxy (773,3 miljoonaa). Parhaimmillaan myös Thor: Ragnarok (853,6 miljoonaa), Guardians of the Galaxy Vol. 2 (863,8 miljoonaa) ja Spider-Man: Homecoming (880,2 miljoonaa).

Mielenkiintoista tulee olemaan nähdä, pääseekö Black Panther lipunmyynnissä myös Captain America: Civil Warin (1,153 miljardia dollaria) tai Iron Man 3 (1,214 miljardia) edelle. Avengers-elokuvien Avengers: Age of Ultron (1,405 miljardia) ja The Avengers (1,518 miljardia) haastajaksi siitä tuskin on.

Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee myös se, että Marvel Studiosin seuraavaan elokuvaan on aikaa enää vain kaksi kuukautta – Avengers: Infinity War saa ensi-iltansa huhtikuun lopulla. Jos Black Pantherin ”häntä” on tarpeeksi pitkä, saatetaan elokuvateattereissa pyörittää kahta Marvelin omaa elokuvaa samanaikaisesti.

Lisätietoja Black Pantherin luvuista Box Office Mojon sivuilta.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat