Uusimmat

Uusimman Star Warsin ohjaaja ei ihmettele yhtään, miksi hänen elokuvastaan ei pidetty – The Rise of Skywalkerista on kuitenkin pidetty enemmän kuin moni ehkä luulee

10.02.2020 14:21 Muropaketin toimitus

Star Wars: The Rise of Skywalker ei ole ollut kaikkien katsojien mieleen – eikä ihme. Vuosikymmeniä jatkunutta saagaa voi tuskin päättää tavalla, joka miellyttäisi kaikkia.

Omien sanojensa mukaan Star Wars: The Rise of Skywalkerin ohjaaja J.J. Abrams voi ymmärtää hyvin niitä katsojia, jotka eivät pitäneet hänen elokuvastaan.

”Jotkut pitivät, jotkut eivät, jotkut vihasivat sitä ja jotkut rakastivat sitä”, Abrams summasi Santa Monicassa järjestetyssä tilaisuudessa NME:n mukaan.

”Reaktiot vaihtelivat laidasta laitaan. Ymmärrän täysin niitä, jotka eivät pitäneet The Rise of Skywalkerista, ja kunnioitan sitä. Kiitollinen olen niille, jotka rakastivat sitä. Ilmiselvää on se, että iso joukko ihmisiä teki tuntikaupalla töitä luodakseen jotain sellaista, mistä ihmiset pitäisivät ja mitä he rakastaisivat.”

Vaikka The Rise of Skywalkeria on kritisoitu tunnetusti runsaasti, on elokuva saanut silti useimmilta katsojilta positiivisen vastaanoton. Rotten Tomatoesissa jopa 86 prosenttia katsojista on pitänyt elokuvasta, ja IMDb:ssa The Rise of Skywalkerin arvosanojen keskiarvo on tällä hetkellä ihan pätevä 6,9/10.

Muropaketin arvostelussa Abramsin leffa sai arvosanaksi 2,5/5.