Uusimmat

”Vie kotimaiset elokuvat uudelle tasolle” – Yle Areenaan tuli laatuleffa, jollaisia Suomessa pitäisi tehdä enemmän

Kuva: Nordisk Film

23.04.2024 09:06 Muropaketin toimitus

Suomessa elokuvia tehdään pääsääntöisesti sangen pienillä budjeteilla, joten ideaan ja käsikirjoitukseen panostaminen on tärkeää. Vuonna 2022 valmistunut Pahanhautoja onnistui molemmissa. Se on ulkomaita myöten noteerattu kauhuelokuva, joka eroaa massasta selvästi.

Pahanhautoja on psykologinen kauhudraama virheellisyyden pelosta ja rakkaudettomuudesta, joka luo hirviön. Elokuvan on ohjannut Hanna Bergholm ja käsikirjoittanut Ilja Rautsi.

Juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Nuori Tinja-tyttö yrittää toteuttaa vaativan äitinsä unelman menestymällä telinevoimistelussa. Tinjan äiti esittelee koko maailmalle lahjakasta tytärtään ja idyllisen onnellista perhe-elämäänsä suositussa ”Ihana arki” videoblogissaan. Tinjan elämä täyttyy pakonomaisesta äidin miellyttämisestä, ja ansaitakseen äitinsä rakkauden, Tinja piilottaa tältä kaikki negatiiviset tunteensa. Eräänä yönä Tinja löytää oudon linnunmunan. Hän kätkee munan huoneeseensa ja hautoo sitä salassa peittonsa alla, kunnes munasta kuoriutuu jotain, joka järkyttää heitä kaikkia. Täydellinen koti muuttuu kauhun näyttämöksi.”

Pääosia ulkomaita myöten kehuja keränneessä Pahanhautojassa esittävät Siiri Solalinna, Sophia Heikkilä, Jani Volanen ja Reino Nordin.

Pahanhautoja lisättiin Yle Areenaan eilen ja on katsottavissa palvelusta 21. toukokuuta asti. Vaihtoehtoisesti elokuvan voi katsoa Ruutu-palvelusta.

Muropaketin arviossa Pahanhautoja sai neljän ja puolen tähden kehut:

”Pahanhautojan saama runsas kansainvälinen huomio on täysin ansaittua. Simppelein keinoin syviä pohtivan elokuvan häiriintyneen vinksahtanut fiilis ja visuaalit jäävät väkisinkin mieleen pyörimään. Pahanhautoja vie suomalaiset kauhuleffat uudelle tasolle.”

Pahanhautoja vie kotimaiset kauhuelokuvat uudelle tasolle