Uusimmat

Viime vuoden äärimmäisen rankka kauhuelokuva tehdään uusiksi USA:ssa – pääosaan Blade Runnerin ja Terminatorin tähti

28.04.2023 11:45 Muropaketin toimitus

Blumhouse tekee amerikkalaisille uusintaversion tanskalaisesta Speak No Evil -kauhuleffasta, jossa puhutaan pääosin englantia. 

Deadline kertoo muun muassa Blade Runner 2049 -ja Terminator: Dark Fate -elokuvista sekä HBO:n harmillisen vähälle huomiolle jääneestä Station Eleven -sarjasta tutun Mackenzie Davisin esittävän toista pääosaa Speak No Evil -kauhuelokuvan uusintaversiossa. Englanninkielisessä remakessa nähdään myös James McAvoy.

Saman nimiseen viime vuoden upeaan ja todella rankkaan tanskalaiselokuvaan perustuvaa uusintaversiota työstää Universalille kukapa muu kuin Blumhouse.

Speak No Evil -remaken ohjaa ja käsikirjoittaa muun muassa The Woman in Black -ja Eden Lake -leffoista tuttu James Watkins. Uudelleenlämmittelystä tekee todella älyttömän se, että alkuperäiselokuvassa tanskalais- ja hollantilaispariskunnat puhuvat keskenään englantia.

Alkuperäisen Speak No Evilin ohjasi Christian Tafdrup. Elokuva sai Muropaketin arvostelussa neljä tähteä ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”Speak No Evil on sekoitus kiehtovan epämukavaa satiiria ja julmaa kauhua. Alkupuoliskonsa ajan elokuva vertautuu Ruben Östlundin keskiluokkaa kritisoiviin satiireihin, mutta muuttuu loppua kohden yhä suoraviivaisemmaksi kauhuksi. Viimeinen puolituntinen tuo mieleen julmuudessaan lähinnä Michael Haneken alkuperäisen Funny Games -elokuvan.

Viimeinen vartti lähtee niin hurjille kierroksille, että se jakanee mielipiteet. Piti lopusta tai ei, niin se jää väkisin mieleen pyörimään pidemmäksi aikaa.

Arvostelu | Julman väkivaltainen Speak No Evil on kauhuelokuva, joka ei jätä katsojaa rauhaan

Uusi Speak No Evil saa ensi-iltansa 9.8.2024.

Alkuperäiselokuvan traileri näyttää tältä: