Uusimmat

Viimeinenkin toivo kuoli: Potkut saanut Guardians of the Galaxy -ohjaaja tapasi Disneyn tuloksetta

16.08.2018 08:08 Muropaketin toimitus

Guardians of the Galaxy -näyttelijät vetosivat hiljattain tuhansien muiden ihmisten tavoin Disneyn päättäjiin ja esittivät toiveen ottaa potkut saanut James Gunn takaisin elokuvasarjan kolmannen osan ohjaajaksi. Turhaan.

Varietyn mukaan Disney ei aio muuttaa mieltään: James Gunn ei ohjaa Guardians of the Galaxy Vol. 3:a. Se on nyt varma. Asia vahvistettiin sen jälkeen, kun Gunn oli tavannut vielä kerran Disneyn hallituksen puheenjohtaja Alan Hornin.

Lehden lähteet kertovat, että Marvel Studiosin pomo Kevin Feige ei päässyt muiden kiireidensä takia osallistumaan tapaamiseen, jonka tarkoituksena oli alusta pitäen ”puhdistaa ilmaa, ei neuvotella Gunnin paluusta”. Tiettävästi Feige oli pitänyt kulisseissa Gunnin puolta kohun aikana, mutta on nyt tyytynyt Disneyn päätökseen.

Guardians of the Galaxy Vol. 3:a ei ole kuopattu. Nyt Marvel etsii uutta ohjaajaa James Gunnin tilalle. Ehdokkaiksi on väläytelty esimerkiksi Thor: Ragnarokin Taika Waititia, mutta mitään varmaa tietoa asiasta ei ole.

Jos alkuperäinen suunnitelma pitää, Guardians of the Galaxy Vol. 3:n kuvaukset alkavat vuoden 2019 alkupuolella ja ensi-iltansa elokuva saa vuonna 2020. Toistaiseksi on epäselvää, aikooko Marvel käyttää Gunnin valmiiksi saamaa käsikirjoitusta vai muokataanko se osittain tai kokonaan uusiksi, jolloin Gunnin rooli elokuvan tekemisessä voidaan ikään kuin häivyttää.

James Gunn sai potkut Disneyltä ja Marvelilta heinäkuussa, kun hänen vanhat Twitteri-viestinsä nousivat julkisuuteen. Gunn oli pahoitellut rasistista ja muutenkin sopimatonta huumoria sisältäviä viestejään julkisesti jo ennen ensimmäistä Guardians of the Galaxya (2014), mutta tämä ei julkisuuskuvaansa vaalivalle Disneylle riittänyt.