Uusimmat

Vuoden 2023 komein scifi-elokuva tulee Disney+:aan tänään – ”Näyttää hyvältä, mutta pettymys tämä oli”

Kuva: © 20th Century Studios

17.01.2024 07:41 Muropaketin toimitus

Syyskuussa 2023 teattereihin saapuneen The Creatorin voi katsoa Disney+:sta tästä päivästä lähtien.

The Creatorin on ohjannut Gareth Edwards (Rogue One, Godzilla) ja sen pääosissa nähdään John David Washington (Tenet), Gemma Chan (Eternals), Ken Watanabe (Inception), Sturgill Simpson (Dog), Madeleine Yuna Voyles ja Oscar-voittaja Allison Janney (I, Tonya).

Tekoälyhuumaan nojaavan ieteistarinan raamit ovat seuraavat:

”Tulevaisuudessa keskellä ihmiskunnan ja tekoälyvoimien välillä riehuvaa sotaa Joshua (Washington), karaistunut entinen erikoisjoukkojen agentti, joka suree vaimonsa (Chan) katoamista, värvätään etsimään ja tuhoamaan tuntemattomassa paikassa oleileva Creator, joka on kehittänyt edistyksellisen tekoälyn ja myös mystisen aseen, jonka avulla sota voitaisiin saada loppumaan… ja samalla loppunsa saisi myös koko ihmiskunta. Joshua ja hänen eliittisotilaiden joukkonsa tunkeutuvat vihollislinjojen taakse, syvälle synkille tekoälyn hallitsemille maille… mutta pian käy ilmi, että tuhoamiskäskyn kohteena oleva maailmaa uhkaava ase onkin pieni lapsi.”

Muropaketin arviossa The Creator sai kehuja visuaalisesta ilmeestään, mutta muuten elokuva muodostui pettymykseksi. Odotukset olivat selvästi liian suuret.

”Tekoälyyn ja ihmisyyteen keskittyvä tieteistoimintadraama on todella komean näköinen. Kauniiden kuvien lisäksi sillä ei ole juuri mitään muuta tarjottavaa. 80 miljoonan dollarin budjetilla tehty scifi-elokuva näyttää paremmalta kuin yksikään muu tämän vuoden tehostespektaakkeleista. Se ei kuitenkaan riitä, sillä muilta osin The Creator on perustauhkaa. Suurin osa näyttävistä kohtauksista tuntuu olevan mukana vain siksi, että ohjaaja-käsikirjoittaja Edwards on halunnut änkeä elokuvaansa mahdollisimman monta ideaansa.”

Arvostelu | Rogue One -ohjaajan uusi The Creator -tieteiselokuva on komea pettymys

Disney+ on ainoa kuukausimaksullinen palvelu, josta The Creatorin voi katsoa. Vuokra- ja myyntiversiot ovat kuitenkin saatavilla muualtakin.