Uusimmat

Yle Areenasta lähtee ylihuomenna vuoden 2019 laatuelokuva, joka jäi Suomessa monelta näkemättä koronan takia

06.06.2024 09:05 Muropaketin toimitus
David Coppertfieldin elämä ja teot

Kuva: Finnkino

Ensi-iltojen määrä romahti Suomen elokuvateattereissa vuonna 2020 koronan takia. Ja moni julkaistukin uutuus jäi vaille katsojia, kun näytösten katsojamääriä rajoitettiin ja ajatus suljetussa tilassa istumisesta ei tuntunut yksinkertaisesti mukavalta ajanvietteeltä.

Yksi vuoden 2020 väliinputoajista oli Armandi Iannuccin ohjaama ja Dev Patelin tähdittämä David Copperfieldin elämä ja teot (The Personal History of David Copperfield). Jo vuonna 2019 valmistunut elokuva saapui Suomen teattereihin syyskuussa 2020 ja keräsi reippaat 11 000 katsojaa.

Charles Dickensin klassikkoa kierrättävän elokuvan juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Hyväsydäminen orpo David (Dev Patel) etsii omaa paikkaansa viktoriaanisessa Englannissa. Hänen elämäntarinassaan polveilevat vuoroin laupeus ja pahansuopuus, rutiköyhyys ja yltäkylläisyys. Kirjailijan urasta haaveilevan nuorukaisen matkan varrelle osuu joukko yllättäviä ja eriskummallisia persoonallisuuksia, joista kukin vaikuttaa hänen kohtaloonsa arvaamattomalla tavalla. Dickensin omasta elämästä ammentava tarina on mitä viehättävin kuvaus kohtalon oikullisuudesta.”

Vaikka Rotten Tomatoesissa kriitikoiden tuoreusaste on jopa 92 prosenttia ei David Copperfieldin elämä ja teot ole ihan yhtä hillitön kuin ohjaaja Iannuccin aikaisempi The Death of Stalin (2017). Kyllä Copperfieldin parissa silti yksi kesäilta vierähtää mukavasti.

David Copperfieldin elämä ja teot on katsottavissa Yle Areenasta vielä perjantaihin 8. kesäkuuta asti. Senkin jälkeen katselu onnistuu Kirjastokinosta ja Cineastista, jos niihin sattuu pääsy olemaan.