Uusimmat

“En alkanut tapella erektiosta” – Viime vuoden parhaisiin kuuluneen elokuvan ohjaaja kertoi, mitä studio kielsi häneltä ikärajaluokituksen takia

20.04.2020 09:43 Muropaketin toimitus

Robert Eggers sai luvan tehdä melkein mitä huvittaa.

Robert Pattinsonin ja Willem Dafoen tähdittämä The Lighthouse on yksi viime vuoden huuruisimmista, mutta myös parhaista elokuvista. Nyt leffan ohjaaja-käsikirjoittaja Robert Eggers kertoo Film Independentin kysy & vastaa -tuokiossa suostuneensa yhteen studion vaatimukseen, joka koski täydessä tanassa olevaa penistä.

Ohjaaja sanoo olleensa todella onnekas, sillä The Witch -elokuvan jälkeen A24 ja New Regency antoivat hänelle vapaat kädet ja luvan tehdä mitä huvittaa. Jakelija ja studio pyysivät vain, ettei hän tekisi elokuvaa, jonka ikärajaksi tulisi NC-17, joka vastaa suunnilleen Suomen K18-leimaa.

– Esittelemäni idea ei ollut aluksi kovin yksityiskohtainen, mutta silti melko vaativa. 35 mm -mustavalkofilmille kuvaamista sain perustella jonkin aikaa. Mukana oli myös alastomuutta ja erektio, jonka he pyysivät poistamaan. En alkanut tapella siitä. Leffa sai heidän puolestaa olla vaikka kuinka omituinen, kunhan sen ikäraja olisi korkeintaan R, Eggers kertoo.

R-leima vastaa Suomen K16-ikärajaa.

Muropaketin arvostelussa The Lighthouse rankattiin viiden tähden leffaksi ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”The Lighthouse on Pattinsonin ja Dafoen juhlaa, kauhuelokuva joka ei mahdu kauhuelokuvan muottiin.”

Arvostelu: The Witch -ohjaajan mestarillinen The Lighthouse -kauhusekoilu todistaa Robert ”Twilight” Pattinsonin olevan yksi sukupolvensa parhaista näyttelijöistä