Uusimmat

Finnkinon emoyhtiö vaikeuksissa, konkurssiuhka kasvaa – “Pyrimme varmistamaan, että Suomen elokuvateatterien toiminta voi jatkua”

Kuva: Finnkino

21.04.2020 17:00 Muropaketin toimitus

Suomen Finnkino on ollut osa amerikkalaista AMC-konsernia vuodesta 2017 lähtien.

Koronapandemia on laittanut elokuva- ja viihdealan koville kaikkialla maailmassa. Suomessa suurin elokuvateatteriketju Finnkino laittoi maaliskuun puolivälissä kaikki teatterinsa kiinni, mistä aiheutuneet tulonmenetykset ovat nyt heijastuneet työntekijöihin lomautusten muodossa, kertoo Yle uutisessaan.

Osansa soppaan tuo vielä se, että Finnkinon emoyhtiö, amerikkalainen AMC-konserni on taloudellisissa vaikeuksissa ja sitä uhkaa konkurssi. Mahdollisen konkurssin vaikutuksia Suomeen ei vielä tiedetä, mutta Ylelle antamassaan haastattelussa Finnkinon myyntijohtaja Hannele Wolf-Mannila kertoo, että he pyrkivät eri tavoin varmistamaan, että Finnkinon toiminta voi jatkua.

Talousvaikeudet heijastuvat myös muihin suomalaisiin elokuva-alan toimijoihin. Kauppalehden uutisen mukaan Finnkino on muun muassa jättänyt maksamatta laskuja. Yksi kärsijöistä on elokuvia maahan tuova Future Film, jonka tuonteja tänä vuonna on ollut esimerkiksi Oscar-voittaja Parasite, jonka yli 150 000 katsojasta Finnkino ei ole tilittänyt tuloja eräpäivään mennessä.

Kauppalehdelle antamassaan haastattelussa Future Filmin toimitusjohtaja Lars Backlund harmittelee, että kyseessä oleva maksamaton lasku on kuusinumeroinen summa. “Emme me tähän kaadu, mutta kysymys on periaatteesta”, hän kommentoi Kauppalehdelle.