Uusimmat

Jamie Lee Curtis palaa Halloween-kauhuelokuvasarjaan kaikkien vuosien jälkeen – ja tästä saamme kiittää Jake Gyllenhaalia

16.08.2018 20:01 Muropaketin toimitus

Uusi Halloween-elokuva saapuu elokuvateattereihin lokakuussa.

Jamie Lee Curtisin rooli Laurie Strodena John Carpenterin vuoden 1978 Halloween-kauhuelokuvassa oli nuoren näyttelijän portti suurempaan menestykseen.

Nyt Curtis palaa ikoniseen rooliinsa ja kohtaa Michael Myers -murhamiehen viimeistä kertaa. Näyttelijä kertoo, että saamme kiittää Jake Gyllenhaalia siitä, että hän ylipäätään esiintyy elokuvassa.

Uuden Halloweenin on ohjannut David Gordon Green, joka on todella monipuolinen ohjaaja. Hänet tunnetaan muun muassa upeista Prince Avalanche – ja Joe -draamoistaan, mutta myös esimerkiksi Pineapple Express on Greenin käsialaa.

– Ensin agenttini soitti ja sanoi hänen nimensä. Sitten Jake Gyllenhaal rimpautti, koska oli juuri tehnyt Stronger-elokuvan Davidin kanssa, joka on aivan helvetin hyvä. Jake sanoi, ettei hänellä ole koskaan ollut niin hauskaa kuvauksissa kuin Strongeria tehdessä ja totesi Davidin olevan todella kekseliäs ja hauska ohjaaja, ja kertoi Davidin haluavan puhua kanssani. Siitä pallo lähti pyörimään, Curtis selitti LRM:n mukaan elokuvan pressikonferenssissa.

Uusi Halloween saa ensi-iltansa Suomessa 19. lokakuuta. Sen virallinen synopsis kertoo seuraavaa:

”Jamie Lee Curtis palaa ikoniseen rooliinsa Laurie Strodeksi kohdatakseen Michael Myersin viimeistä kertaa. Naamiomies on vainonnut häntä aina siitä lähtien kun hän pakeni tämän kynsistä Halloween-yönä neljä vuosikymmentä sitten.

Kauhun mestari John Carpenter toimii vastaavana tuottajana ja luovana neuvonantajana elokuvassa, ja yhdistää voimansa tämän hetken johtavan kauhuelokuvien tuottajan Jason Blumin kanssa (mm. Get Out, Split, Puhdistuksen yö, Paranormal Activity). David Gordon Green ja Danny McBride ovat käsikirjoittaneet elokuvan Carpenterin klassikkoelokuvan innoittamana, ja Green myös ohjaa elokuvan.

Halloweenin tuottajina toimivat myös Malek Akkad, jonka Trancas International Films on tuottanut Halloween-elokuvia sarjan alusta asti, sekä Bill Block (Elysium, District 9). Carpenterin ja Curtisin ohella Green ja McBride toimivat vastaavina tuottajina Rough House Pictures -yhtiönsä alla.”