Uusimmat

Netflixin yllättävän hyvä toimintaleffa saa jatkoa – Kuvaukset alkavat, kunhan korona sen sallii

21.01.2021 09:47 Muropaketin toimitus

Sam Hargraven ohjaama ja Chris Hemsworthin tähdittämä Extraction-toimintaelokuva oli jättihitti.

Aiemmin stunttikordinaattorin hommia tehneen Sam Hargraven debyyttiohjaus Extraction sai ensi-iltansa Netflixissä viime huhtikuussa. Chris Hemsworthin tähdittämä leffa oli yllättävän hyvä toimintapätkä, josta muodostui jättihitti.

Netflix kertoi pian ensi-illan jälkeen elokuvan saavan jatko-osan, jonka käsikirjoituksesta vastaa ensimmäisenkin osan kirjoittanut, Marvel-leffoista tuttu Joe Russo. Nyt ohjaaja Hargrave kertoo Colliderin haastattelussa, että kakkososan kuvaukset alkavat mahdollisimman pian, heti kun koronaviruspandemia sen sallii.

– Olemme edelleen koronalimbossa, mutta projekti etenee ja kuvaukset pyritään aloittamaan syksyllä. Joe Russo viilaa vielä käsikirjoitusta, jonka me kaikki haluamme lukea mahdollisimman pian. Olen kahlannut useamman version läpi, mutta odotan valmista versiota innoissani, Hargrave sanoo.

Muropaketin arvostelussa ensimmäinen Extraction keräsi kehut ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”Extraction sisältää mukavan paljon kameran edessä tehtyjä stuntteja, joissa ei ole käytetty tietokonetehosteita kuin mausteena. Vaikka mukana onkin vanhempien toimintaelokuvien tunnelmaa, niin kameranheilutus lähtee välillä aivan lapasesta. Kumma kyllä se ei silti ärsytä liikaa, sillä vauhdikkaista kohtauksista saa kuitenkin selvää. Ohjaaja Hargrave onnistuu olemaan hetkittäin jopa omaperäinen, mutta Extractionissa on paljon samaa kuin edesmenneen Tony Scottin leffoissa.”

Arvostelu: Chris Hemsworthin tähdittämä Extraction on yllättävän hyvä Netflix-toimintaelokuva