Uusimmat

Ohjaaja Neill Blomkamp avautui Chappie-scifi-elokuvansa vastaanotosta: ”Yleisö ei tajunnut sitä”

15.06.2017 14:10 Muropaketin toimitus

Neill Blomkampin ura alkoi komeasti vuoden 2009 District 9 -scifi-elokuvalla. Sitä seuranneeseen Elysiumiin (2013) suhtauduttiin yleisesti ottaen melko neutraalisti. Häsläävästä ”robottinuorukaisesta” kertova Chappie (2015) sai kyseenalaisen kunnian olla Blomkampin ensimmäinen pitkä elokuva, jonka vastaanotto oli nuiva, vaikka kehujakin sille toki irtosi.

Nyt Neill Blomkamp on muistellut Chappien keräämää palautetta Den of Geekin haastattelussa.

”Chappie oli uskomattoman kivulias kokemus minulle”, Neill Blomkamp tunnusti.

”Elokuva oli haastava monin tavoin. Valmis elokuva oli hyvin lähellä sitä visiota, mikä minulla oli päässäni Chappieta tehdessäni. Siihen asti kunnes elokuva julkaistiin minulla oli olo, että olin antanut kaikkeni ja saavuttanut tavoitteeni […] Olen yhä järkyttynyt siitä, ettei Chappie toiminut. Silti rakastan sitä yhä. En tiedä mitä muuta voin enää sanoa, mutta yleisö ei tajunnut mihin elokuvalla tähtäsin. Se ei vain toiminut”.

Vuonna 2015 ilmestyneen Chappien pääosissa nähtiin Dev Patel, Ninja, ¥o-landi Vi$$er Jose Pablo Cantillo, Sigourney Weaver ja Hugh Jackman. Elokuvan nimikkorobotille äänensä lainasi Sharlto Copley.

Nimekkäästä näyttelijäkaartista huolimatta 49 miljoonan dollarin budjetilla toteutettu elokuva keräsi maailmanlaajuisesti vain 102 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Markkinointikulujen jälkeen se pääsi siis omilleen, mutta ei tuottanut juuri mitään.

Chappien jälkeen Neill Blomkamp koetti saada käyntiin Alien 5:n, mutta loppujen lopuksi projekti jäi Ridley Scottin Alien: Covenantin jalkoihin. Tällä hetkellä Blomkamp on palannut juurilleen ja työstää lyhytelokuvia yhteistyössä Oatts Studion kanssa, mutta on myös palaamassa ennen pitkää pitkien elokuvien pariin.

Ohjaajan suunnitelmissa on tehdä ainakin jatko-osa District 9:lle. Chappien tarina on puolestaan päättynyt.