Uusimmat

Spider-Man: Far from Home päättyi yllätykseen – Käänteestä tullee pysyvä osa Marvel Studiosin elokuvia

05.07.2019 11:02 Muropaketin toimitus

VAROITUS! Sisältää isoja juonipaljastuksia keskiviikkona ensi-iltansa saaneesta Spider-Man: Far from Home -elokuvasta.

Marvel Studiosin elokuvissa viime aikoina nähty kehitys vahvistaa sitä oletusta, että myös uusimman Spider-Man-elokuvan lopussa nähty yllätyskäänne jäisi pysyväksi osaksi MCU:n tarinankaarta. Spider-Man: Far from Homen lopussahan Peter Parkerin henkilöllisyys paljastetaan koko maailmalle Daily Buglen J. Jonah Jamesonin (J.K. Simmons) toimesta sen jälkeen, kun Jake Gyllenhaalin esittämä Mysterio lavasti Spider-Manin murhaajakseen.

Marvel-pomo Kevin Feige on Comic Bookin selvitysten mukaan ollut erittäin vastaanottavainen sarjakuvamaailman perinteestä irrottautuville muutoksille. Tämän vuoksi esimerkiksi Avengers: Endgamessa nähdystä viiden vuoden aikahypystä tuli pysyvä osa tarinaa eikä kaikkea resetoitu alkamaan alusta.

“Ei siinä olisi mitään järkeä, jos kiepautettaisiin takaisin päin ja aloitettaisiin alusta”, kertoo Avengers-käsikirjoittaja Christopher Markus.

Spider-Man: Far from Home on MCU-elokuvien Vaihe 3:n viimeinen elokuva ja se sitoo yhteen Iron Manista vuonna 2008 alkaneet tapahtumat. Ensimmäisessä Iron Manissa myöhemmin Peter Parkerin mentoriksi muuttunut Tony Stark paljasti Iron Manin henkilöllisyyden maailmalle. Nyt paljastusvuorossa on hänen oppipoikansa.