Uusimmat

Steven Spielbergin A.I. -elokuvasta on jo 19 vuotta – Näin pääosaa esittänyt Kuudes aisti -tähti muistelee leffaa ja sen tekemistä

14.04.2020 17:01 Muropaketin toimitus

Steven Spielbergin ohjaama ja Haley Joel Osmentin tähdittämä tieteisdraama A.I. julkaistiin vuonna 2001.

Näyttelijä Haley Joel Osment aloitti uransa lapsitähtenä. Hänen läpimurtoroolinsa nähtiin M. Night Shyamalanin elokuvassa Kuudes aisti vuonna 1999. Sen jälkeen hänet kiinnitettiin pääosaan Steven Spielbergin kauniiseen ja koskettavaan tieteisdraamaan A.I.

A.I.:n julkaisusta tulee kuluneeksi tänä vuonna 19 vuotta ja Osment on nyt 32-vuotias. Comingsoon.netin haastattelussa Osment palaa muistelemaan elokuvan tekemistä.

A.I. oli alun perin Stanley Kubrickin projekti, mutta siirtyi työstettäväksi Spielbergille Kubrickin kuoltua.

Osmentin mukaan Kubrick ja Spielberg “todella pyrkivät kuvittelemaan, millainen tulevaisuus oikeasti voisi olla”. “Kun aikaa kuluu, ja vaikka olemme edelleen aika kaukana todellisista tekoälyn humanoidiversioista, heidän kehittelemänsä filosofiset ja teknologiset ajatukset osoittautuvat tulevaisuudessa hyvin ennaltanäkeviksi.”

Hän kertoo olevansa ylpeä elokuvasta ja sen herättämistä ajatuksista: “Se on koko urallani yksi suosikkiprojekteistani missä olen ollut mukana.”