Uusimmat

Arvostelu: What We Do in the Shadows jatkuu HBO Nordicilla onnistuneesti – ”Umpitollojen vampyyrien parissa viihtyy edelleen hyvin”

17.04.2020 11:50 Helinä Laajalahti

Jemaine Clementin ja Taika Waititin samannimiseen elokuvaan pohjautuva, mukadokumentin muotoon puettu komediasarja What We Do In the Shadows jatkuu HBO Nordicilla toisen tuotantokauden myötä.

Jemaine Clementin luoman What We Do In the Shadows -komediasarjan kakkoskausi alkoi Suomessa 16. huhtikuuta HBO Nordicilla kahden ensimmäisen jakson voimin. Emme harmillisesti saaneet toimitukseen ennakkoon nähtäväksi arvostelua varten näitä kahta jaksoa enempää.

FX-kanavan tuottama sarja jatkaa uudella kaudellaan samalla tutulla linjalla kuin alkuperäinen elokuva ja sarjan ensimmäinen tuotantokausi, eli taltioi leikkidokumentin tyyliin ikivanhojen, kimppakämpässään asustavien vampyyrien elämää nykymaailmassa.

LUE MYÖS: Thor-ohjaaja Taika Waititin What We Do in the Shadows -vampyyrikomedia toimii loistavasti myös tv-sarjana

Toisen kauden aluksi Laszlo (Matt Berry) ja Nadja (Natasia Demetriou) ovat yrittäneet saada itselleen ihmispalvelijaa mutta heikoin tuloksin. Näillä ihmisraukoilla kun tuntuu olevan henkikulta hieman huonoissa kantimissa. Lopulta he ovat löytäneet Topherin, Haley Joel Osmentin (Kuudes aisti) esittämän palvelijan, joka tuntuu ainakin hieman paremmin pysyvän hengissä.

Jo ensimmäisellä kaudella mukana ollut Nandorin (Kayvan Novak) uskollinen ihmispalvelija Guillermo (Harvey Guillén) tuntee olonsa uhatuksi, sillä Topher saa vampyyriperheen kaiken huomion, eikä hänen uhrauksiaan noteeraa kukaan.

Guillermo nimittäin toimii siivouksen ja pyykinpesun ohella vampyyrinmetsästäjänä (onhan hän sukua legendaariselle Van Helsingille) suojellakseen “omia” vampyyreitään – tosin tämän ominaisuutensa hän haluaa ymmärrettävästi pitää salassa.

Uudella kaudella vampyyrit jatkavat aiemmin jo tutuksi tulleiden ja (positiivisella tavalla) varsin tollojen ominaisuuksiensa parissa. Edellisen kauden kiinnostavin tapaus, energiavampyyri Colin Robinson (Mark Proksch) on kuitenkin päättänyt kokeilla uusia tapoja hankkia ravintoa. Ankeuttamisen ja elämänilon imemisen sijaan hän testailee nyt huumorin toimivuutta, mutta tähän ei kahden ensimmäisen jakson aikana vielä ennätetä syvemmin paneutua.

Nykyaikaiseen ihmiselämään sopeutumattomien vampyyrien maailmaan saapuu uudella kaudella lisää yliluonnollisia elementtejä, joista kahdessa ensimmäisessä jaksossa ennätetään nähdä jo zombit ja aaveet. Vierailevia tähtiä on jälleen luvattu sarjan näyttelijäkaartiin, mutta heidän osuutensa on pääosin haluttu pitää yllätyksenä. Osmentin lisäksi uudella kaudella nähdään ainakin Avengers-elokuvista tuttu Benedict Wong, ja myös Mark Hamillin vierailusta on huhuttu.

Kakkoskausi koostuu edellisen tapaan kymmenestä jaksosta. Puolen tunnin mittaiset jaksot ovat mukavan mittaisia, herkullisia komediamakupaloja, joiden musta ja hömelö huumori tarjoaa juuri sopivalla tavalla keventävää vaihtelua etenkin synkempien sarjojen seuraajien elämään.

What We Do in the Shadowsin uuden kauden kahdesta ensimmäisestä jaksosta erityisesti ykkönen on oikein mainio zombiaiheineen. Toisessa jaksossa tunnelma ei toimi aivan yhtä hyvin, mikä nostattaa pientä huolta jatkojaksoista, mutta toivottavasti huoli on turha.

Ainakin sarjan ensimmäisen kauden ystävä jää kahden jakson jälkeen mielenkiinnolla odottamaan jatkoa, sillä näiden umpitollojen hahmojen parissa puoli tuntia hujahtaa hetkessä.

What We Do In the Shadows, kausi 2 on nähtävillä HBO Nordicissa 16. huhtikuuta alkaen. Kahden ensimmäisen jakson jälkeen uudet jaksot julkaistaan kerran viikossa.

Helinä Laajalahti

”Olen kirjoittanut Muropakettiin freelancerina elokuvajuttuja ja -arvosteluita vuodesta 2017 lähtien, ja sitä ennen muun muassa Episodiin (vuodesta 2004), Koulukinoyhdistyksen Media-avaimeen ja nyt jo edesmenneen Discshopin leffablogiin. Ennen koronaa toimin myös matkailutoimittajana, ja nykyisin toimittelun ohella striimaan koulutuksia. Suosikkileffani ovat sekalainen seurakunta Imperiumin vastaiskua, Trainspottingia ja Jim Jarmuschin Night on Earthia, sarjapuolella sydäntä lähellä ovat olleet Buffy, Supernatural ja Fringe. Kun oikein haluan upota pumpuliin, pelaan ties kuinka monetta kertaa The Witcher: Wild Huntia.”

Muropaketin uusimmat