Uusimmat

Totta se on: Peräreiät piti muokata digitaalisesti pois alkuvuoden isoimmasta floppileffasta

08.04.2020 18:03 Muropaketin toimitus

Tom Hooperin ohjaama musikaalielokuva Cats tienasi maailmanlaajuisesti vaatimattomat 73 miljoonaa dollaria.

Yksi vuoden 2020 erikoisimpia elokuvia ja samalla suurin taloudellinen floppi oli alkuvuodesta julkaistu, supersuosittuun musikaaliin pohjautuva Cats. Universal Picturesin tuottamalle elokuvalle povattiin menestystä niin lippuluukuilla kuin palkintogaaloissa – olihan sen taustalla valtavan suosittu näyttämömusikaali ja ohjaajana palkittu Tom Hooper.

Kaikki sujui kuitenkin päinvastoin ja suurimmaksi syyksi tähän on arveltu juuri ohjaaja Hooperia, jolla ei ollut kokemusta musikaaleista eikä visuaalisten efektien parissa työskentelystä.

Pari viikkoa sitten huhuttiin, että elokuvasta oli olemassa myös versio, missä kissahahmojen peppureiät ovat näkyvissä. Valmiissa elokuvassahan niitä ei nähdä.

Colliderin uutisen mukaan tuollainen versio todella oli olemassa. Elokuvan efektien parissa työskennellyt lähde on paljastanut, että vaikka peräreiät eivät varsinaisesti tulleet tuossa versiossa katsojan silmille, ne olivat selkeästi näkyvillä. Niinpä niiden poistamiseen piti palkata efektiammattilainen.

Samainen lähde kritisoi myös ohjaaja Hooperin toimia ja on surullinen siitä syystä, että julkisuudessa syy elokuvan huonoista tehosteista on vyörytetty sen sijaan 90-tuntista työviikkoa tehneen VFX-tiimin harteille.