Uusimmat

Android GO:n haastavassa Puffin OS -mobiilikäyttöjärjestelmässä on suuri yksityisyyteen liittyvä ongelma

30.07.2019 17:26 Muropaketin toimitus

Muun muassa Android GO:n ja KaiOS:n haastava Puffin OS on tarkoitettu heikkotehoisten älypuhelimien käyttöjärjestelmäksi. Puffin OS:n tapauksessa käyttäjän yksityisyys on kuitenkin vaarassa. 

Androidiin perustuva Puffin OS yrittää nopeuttaa verkkosivujen selausta ja sovellusten käyttöä hyödyntämällä omia palvelimiaan. Sen sijaan että esimerkiksi puhelimen selain muodostaisi itse verkkosivun hakemalla tietoa useilta eri palvelimilta, tekee Puffinin suorituskykyisempi palvelin sen heikkotehoisen puhelimen puolesta. Sen jälkeen palvelin lähettää valmiiksi kootun verkkosivun puhelimeen.

TechAltarin testien perusteella teknologia ei ole ainakaan arkikäytössä nopeuta juurikaan nettisivujen tai sovellusten selaamista Android GO -käyttöjärjestelmään verrattuna. Puffin OS:n haittapuolena Puffinin serverit saavat tietoonsa kaikki käyttäjän salasanat ja muut yksityiset tiedot. Yritys on vahvistanut, että salasanat ovat Puffinin luettavissa vaikka käytössä olisi salattu HTTPS-yhteys.

Käyttäjillä ei ole myöskään takeita siitä, miten Puffin OS:lla toimiville puhelimille kävisi siinä tapauksessa, mikäli yritys ja tämän palvelimet lopettaisivat toimintansa.