Uusimmat

Arvostettu kameratestaaja sijoitti Huawei Mate 20 Pron älypuhelimien jaetulle ykkössijalle

20.01.2019 10:12 Muropaketin toimitus

DxOMarkin mukaan Huawei Mate 20 Pro -puhelimessa on yhtä hyvä kamera kuin viime keväänä esitelty Mate P20 Pro -mallissa. Näin ollen molemmat mallit edustavat nykyisten älypuhelinkameroiden terävintä kärkeä.

Testissä 109 yhteispistettä kerännyt Mate 20 Pro tarjoaa P20 Pron tavoin kolmoiskameran. Kolmoiskameran pääyksikkö toimii 40 megapikselin resoluutiolla ja f1.8 aukolla ja sitä tukevat 20 megapikselin ja f2.2:n laajakulmakamera sekä 8 megapikselin ja f2.4-aukon telekamera.

DxOMarkin mukaan Mate 20 Pro ottaa keskimäärin erinomaisia valokuvia (114 pistettä) ja myös zoomaus toimii hyvin. Kuvat ovat teknisesti hyvälaatuisia ja esimerkiksi automatiikan määrittämä valkotasapaino on yleensä kohdallaan. Pientä kehitettävää löytyisi muun muassa bokeh-tilassa, joka hukkaa nykyisellään kasvojen yksityiskohtia sekä led-salaman kanssa toimivasta autotarkennuksesta.

Videokuvauksen puolella Mate 20 Pro keräsi 97 pistettä. Automaattinen tarkennus ja kuvan vakautus toimivat pääosin hyvin, mutta kävellessä kuvatessa saattaa videoon päätyä tärinää.