Uusimmat

Eikö futuristisessa Galaxy Z Flip -puhelimessa olekaan taittuvaa lasinäyttöä?

17.02.2020 20:35 Muropaketin toimitus

Puhelimen kestävyystestissä selvisi, että Samsung ei ehkä ole kertonut koko totuutta uutuuspuhelimensa näytöstä.

Tom’s Guiden kokeiluissa Samsung Galaxy Z Flip on ollut tuntumaltaan kestävämmän oloinen kuin Galaxy Fold tai Motorola Razr. Nyt julkaisu on kuitenkin päätymässä toisenlaisiinkin aatoksiin.

Kelkan kääntäminen kumpuaa JerryRigEverything -YouTube-kanavan testistä, jossa selvisi ikäviä puolia puhelimen näytöstä. Samsung on väittänyt, että puhelimessa olisi lasinen näyttö – se ei kuitenkaan välttämättä ole täysin totta.

YouTube-kanavan kestävyystestissä Z Flipin näyttö käyttäytyi kuin se olisi tehty muovista. Tämä ilmeni raaputustestissä, polttotestissä sekä painetestissä.

Kanavan omistaja Zack Nelson sanoi raaputustestistään, että ”muovinen näyttö reagoisi juuri näin.” Se naarmuuntui helposti ja jäljet viittasivat muovipintaan. Polttotestissä näyttö kesti kuumuutta 15 sekuntia. Tarkasti katsottuna pinta muutti muotoaan muovin tavoin – se ei vaikuttanut lasilta. Näytön altistuttua paineelle, siitä tuhoutui pikseleitä.

Nelsonin mukaan on mahdollista, että näyttö on tehty muovipolymeerista, jossa on lasihiukkasia seassa. Samsungin väite lasinäytöstä saattaa silti olla harhaanjohtava, sillä näyttö ei käyttäydy lasin tavoin. Täytyy toki muistaa, ettei kova lasinäyttö voisikaan taipua.

Puhelimen suositushinta on 1550 euroa. Alla Samsungin väite näytön lasisuudesta sekä JerryRigEverythingin video.

View post on imgur.com