Uusimmat

Huawei Mate 30 Pro 4G -puhelin saapuu kuin saapuukin myyntiin Suomeen helmikuussa

31.01.2020 08:46 Muropaketin toimitus

Huawei tuo Suomessa myyntiin rajoitetun erän Mate 30 Pro -mallia. Syksyllä julkaistussa Mate 30 Pro -puhelimessa on Kirin 990 -järjestelmäpiiri ja sen kameraratkaisu on rankattu yhdeksi puhelinmaailman parhaista. 

Syksyllä IFA 2019 -messuilla julkaistua Mate 30 Pro -puhelinmallia ei Suomen markkinoilla ole aiemmin nähty johtuen Yhdysvaltojen asettamasta kauppasaarrosta Huaweille. Puhelimessa on edelleen käyttöjärjestelmänä Android. Googlen palvelut kuitenkin puuttuvat, mutta niitä korvaamaan kehitetään parhaillaan Huawei AppGallery -sovelluskauppaa.  

 ”Mate 30 Pro julkistettiin maailmanlaajuisesti syksyllä 2019, jonka jälkeen se on palkittu maailman parhaana älypuhelimena ja kamerapuhelimena. Saimme myös Suomessa kuluttajilta paljon kyselyjä, että koska Mate 30 Pro tulee myyntiin Suomessa. Odotus on vihdoin palkittu ja tuomme Mate 30 Pro -älypuhelimen myyntiin helmikuussa Suomeen kuluttajille, jotka ovat kiinnostuneet parhaasta mahdollisesta mobiiliteknologiasta. Kehitämme paraikaa Huawei AppGallery -sovelluskaupan sisältöä ja kuulemme mielellään käyttäjiltä palautetta, miten voimme parantaa heidän käyttäjäkokemustaan. Mate 30 Pro -puhelin on saatavilla Helsingissä Huawei Experience Store -myymälässä ja Power Stockmann -myymälässä. Toivotamme kaikki kuluttajat tervetulleeksi kokeilemaan puhelinta paikan päälle”, kertoo Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtaja Roger Yu.

Huawei Mate 30 Pro -älypuhelimen ominaisuuksiin kuuluu neloiskamera, joka sisältää 40 megapikselin ultralaajakulmakameran, isokennoinen 40 megapikselin SuperSensing-kameran, 8 megapikselin telekameran ja 3D ToF -syvyyskameran.

Kameran erikoisuuksiin kuuluu videokuvan ISO-enimmäisarvo, joka on 51200. Elävää kuvaa voi tallentaa 4K / 60 FPS -tasoisena ja hidastettujen videoiden kuvaaminen onnistuu 7680 FPS:n nopeudella. Valokuvauksessa ylletään jopa ISO 409600 arvoon. Kahdeksan megapikselin telekamera tarjoaa myös kolminkertaisen optisen zoomin. 

Puhelimen muihin ominaisuuksiin kuuluvat esimerkiksi virtuaaliset sivupainikkeet, näytön sisäinen sormenjälkilukija, 3D-kasvojentunnistus ja käänteinen langaton lataus. Kahdeksan gigatavun käyttömuistilla ja  256 gigatavun tallennustilalla varustetun puhelimen ytimenä on valmistajan huippumalli eli Kirin 990 -tekoälyprosessori.

Huawei Mate 30 Pro 4G:n suositushinta on 999 euroa ja sen myynti alkaa Suomessa 10. helmikuuta. Puhelin on saatavilla Space Silver -värisenä Huawei Helsinki Experience Store -myymälästä sekä Power Stockmann -myymälästä.