Uusimmat

Canon julkisti paljon videokuvausta harrastaville kuvaajille sopivan EOS R5 C -kameran

20.01.2022 15:50 Muropaketin toimitus

Canonin uusi EOS R5 C on tarkoitettu niille kuvaajille, jotka kuvaavat valokuvien ohella runsaasti videota. Kamera kykenee videotallennuksessa parhaimmillaan jopa 8K-tarkkuuteen 60 kuvan sekuntivauhdilla. 

Digic X -suorittimeen perustuvan täyden kennokoon kameran CMOS-kennon tarkkuus on 45 megapikseliä. Sarjakuvaus onnistuu jopa 20 kuvan sekuntinopeudella. Kamera tukee sekä RF- että EF -kantaisia objektiiveja ja mukana on 3,2-tuumainen näyttö sekä 0,5 tuuman OLED-etsin. Dual Pixel CMOS AF -tarkennusjärjestelmän myötä kamera osaa esimerkiksi seurata silmiä reaaliajassa, ja pystyy jopa seuraamaan pään liikettä kuvauskohteen katsoessa poispäin kamerasta.

Aktiivisen jäähdytysjärjestelmän avulla EOS R5 C pystyy kuvaamaan 8K 30 fps -tasoista videota rajattoman ajan. Yhdessä ulkoisen virtalähteen avulla videokuvan laatu nousee jo 8K 60 fps tasolle. Samalla Canon esittelee kolme uutta RAW-versiota, mukaan lukien RAW HQ (High Quality), RAW ST (Standard Quality) ja RAW LT (Light Quality), joiden välillä käyttäjät voivat valita kuvaustarpeiden ja käytetyn työnkulun mukaan.

Vain 680 grammaa painavan Canon EOS R5 C -rungon suositushinta on 5399 euroa ja se saapuu markkinoille maaliskuussa. Lisätietoja kamerasta ja sen ominaisuuksista saa katsomalla alla näkyvät esittelyvideot.