Uusimmat

Kun kissa on poissa, hiiret hyppivät pöydällä – Moderaattorinsa menettäneeseen Twitteriin julkaistaan nyt materiaalia, joka ei sinne todellakaan kuuluisi

Kuva © Twitter

22.11.2022 20:20 Muropaketin toimitus

Twitter on menettänyt viime aikoina valtaosan työntekijöistään, eikä yrityksen riveistä löydy enää tarpeeksi moderaattoreita. Tämä näkyy palveluun julkaistun materiaalin sisällössä.

Twitteriin on julkaistu viime aikoina muun muassa kokonaisia tekijänoikeuksien suojaamia elokuvia, kertoo Forbes. Esimerkiksi The Fast and the Furious Tokyo Drift oli nähtävissä palvelun välityksellä kokonaisuudessaan, joskin pilkottuna kahden minuutin videoihin yli 50 twiitin ketjussa. Video ehti olla näkyvillä yli vuorokauden, jonka lisäksi Twitterin bugin vuoksi media säilyi mobiilikäyttäjien katsottavissa vielä tilin sulkeutumisenkin jälkeen..

The Fast and Furious -leffan ohella Twitteriin on julkaistu useita muitakin täysimittaisia elokuvia, joiden poistoprosessi on kestänyt yhtä lailla pitkään. Lisäksi palvelusta löytyy muun muassa jalkapallon maailmanmestaruuskisojen pelejä. Vaikuttaa siis siltä, että Twitterin tekijänoikeuksista vastaava automaattinen järjestelmä ei tällä hetkellä toimi, ja vähäiset työntekijät metsästävät tekijänoikeuksia rikkovia julkaisuja manuaalisesti.