Uusimmat

Elon Musk osti Twitterin ja sitten alkoi hämmentävä sirkus – Yle Areenasta voi nyt katsoa, mitä kaikkea on oikein tapahtui

Elon Musk dokumenttisarjassa Musk ja Twitterin valloitus (2023) © PBS / Yle

02.01.2024 09:53 Muropaketin toimitus

Elon Muskin Twitter-kaupoista seurasi tapahtumaketju, jota on voinut seurata hämmennyksen vallassa paukkumaissikulho sylissä.

Yle Areenaan tuli 1. tammikuuta ensimmäisen jakso Ulkolinjan kaksiosaisesta sarjasta Musk ja Twitterin valloitus (Frontline: Elon Musk’s Twitter Takeover). Seuraava jakso tulee palveluun maanantaina 8. tammikuuta.

Yle TV1:ltä sarjaa voi katsoa torstaina 4. tammikuuta kello 22.00 alkaen.

Jakso 1: Elon Musk löytää Twitterin 1/2

Twitter kasvoi nopeasti maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Julkkisten lisäksi somekanavaa alkoivat käyttää poliitikot, yritykset ja julkisyhteisöt saadakseen viestinsä läpi suoraan suurelle yleisölle. Elon Musk, yksi maailman rikkaimmista ihmisistä, avasi Twitter-tilinsä 2010. Hänestä tuli ahkera twiittaaja ja pian palvelun seuratuin henkilö. Nälkä kasvoi ja Musk päätti ostaa Twitterin itselleen.

Jakso 2: Twitteristä tulee X 2/2

Elon Muskista tuli Twitterin ainoa omistaja. Hän päätti uudistaa palvelun. Sananvapauden nimissä ja valeinformaation leviämisesestä piittaamatta hän halusi vapauttaa palvelun moderoinnista – kuka tahansa voisi kirjoittaa alustalle mitä tahansa. Twitterin nimi muuttui X:ksi. Miten Muskin toiminta vaikuttaa sananvapauteen, amerikkalaiseen yhteiskuntaan ja koko maailmaan?

Muropaketin uusimmat