Uusimmat

Teini-ikäiset tekijät pidätettiin epäiltyinä Twitterin taannoisesta hakkeroinnista

Kuva © Twitter

01.08.2020 10:01 Muropaketin toimitus

Twitterissä levisi taannoin eri julkisuuden henkilöiden, kuten Elon Muskin, Jeff Bezoksen, Bill Gatesin ja Barack Obaman, nimissä lähetettyjä huijausviestejä. Nyt hakkeroinnista epäillään teini-ikäisiä hakkereita.

Twiiteissä ihmisiä kehotettiin lähettämään rahaa Bitcoineina tiettyyn osoitteeseen. Huijarit lupailivat julkkisten nimissä lähetetyissä twiiteissä ilmaista rahaa ja palauttaa Bitcoineja lähettäneille kaksinkertaisen summan takaisin.

Joidenkin tietojen mukaan hakkerit saivat anastettua jopa 100 000 dollarin arvosta Bitcoineja. Huijaustwiitit on sittemmin poistettu. Esimerkki Bill Gatesin Twitter-tililtä lähteneestä viestistä on nähtävissä alla.

The Vergen mukaan tapaukseen liittyen on pidätetty neljä henkilöä, joiden iät ovat 17, 19 ja 22 vuotta. Neljäs henkilö on alaikäinen, eikä hänen henkilöllisyyttään ole paljastettu julkisuuteen.

Ainakin yhdelle epäillyistä tekijöistä on jo luettu pitkä lista syytteitä, joten nuorten tulevaisuus ei näytä hyvältä. Luvassa näyttää olevan vankeustuomioita että suuria sakkoja.

Voi kuitenkin olla, että huijauksilla kerätyt rahat jäävät saamatta takaisin, sillä viranomaiset eivät ole ainakaan toistaiseksi onnistuneet keräämään takaisin huijattuja bitcoineja.