Uusimmat

Testi: Langattomat OnePlus Buds -kuulokkeet ovat houkuttelevat, jos ne sopivat korviin

21.07.2020 17:30 Ilari Hauhia

OnePlus julkisti tänään OnePlus Nord -puhelimen lisäksi uudet langattomat OnePlus Buds -nappikuulokkeet. Testin perusteella 89 euron hintaisilla kuulokkeilla kuuntelee mielellään musiikkia, kunhan ne sopivat omiin korviin.

Ulkoisesti OnePlus Budsit muistuttavat paljolti Applen AirPodseja. Kuten tavalliset AirPodsit, eivät Budsitkaan ole ”suljettuja”. Avoimen malliset nappikuulokkeet eivät siis tunkeudu korvakäytävään, vaan jäävät roikkumaan korvasta. AirPods Pron kaltaiset in-ear-nappikuulokkeet eristävät käyttäjän paremmin ulkoisesta melusta, toisaalta OnePlus Budsien kaltaiset avoimet kuulokkeet voivat tuntua mukavammalta jos korvaan tungettava silikonipää ei miellytä.

Koska kuulokkeisiin ei voi asentaa erilaisia sovittimia, ovat äänenlaatu ja käyttömukavuus kiinni hyvin pitkälti siitä, sopivatko kuulokkeet omiin korviin. Itselläni on varsin suurikokoiset korvat ja sopivuus oli korkeintaan kohtuullinen. Näin varsinkin korkeat äänet sekä bassoäänet jäivät vaisuiksi.

Kuulokkeita testasi myös toinen henkilö, jonka korvat ovat pienemmät. Hän kehui kuulokkeita mukaviksi ja äänenlaatua hyväksi, etenkin huomioiden kuulokkeiden kohtuullisen hinnan. Mikäli siis mahdollista, kannattaa kuulokkeita kokeilla omiin korviin ennen ostopäätöksen tekemistä.

Puheluita soitettaessa OnePlus Budsit tarjoavat taustahälyä poistavan melunsuodatuksen, mutta varsinaista aktiivista vastamelutoimintoa kuulokkeista ei löydy. Kuulokkeiden kontrollointi tapahtuu kuulokkeissa olevien hipaisunappien avulla ja ne toimivat hyvin.

LUE MYÖS: Ensituntumat: OnePlus Nord vaikuttaa onnistuneelta hypyltä takaisin 400 euron hintaluokkaan

Koska kuulokkeet eivät oikein sopineet omiin korviini, oli kuunteluelämys omalla kohdallani korkeintaan kohtalainen. Hyvänä puolena kuulokkeet tuntuivat korvissa mukavan kevyiltä eivätkä ne tuota joidenkin in-ear-kuulokkeiden kaltaista paineen tuntua korviin.

Painoa kuulokkeilla onkin vain 4,7 grammaa kappaleelta, eikä latausrasiakaan paina kuin 37 grammaa. Kuulokkeet pysyivät päässä myös lenkillä, joskin välillä kuulokkeiden asentoa joutui korjaamaan. Lenkkikuulokkeiksi in-earit lienevät parempi vaihtoehto suurimmalle osalle käyttäjistä.

OnePlus Budsit on hinnoiteltu houkuttelevasti 89 euron suositushinnalla. Esimerkiksi Applen AirPods 2 -kuulokkeet maksavat 129 euroa ja Muropaketin testissä taannoin käyneet, niin ikään avoimen malliset Huawei Freebuds 3 -kuulokkeet 179 euroa. Alhaisemmasta hinnasta huolimatta OnePlus Budsien ulkoinen tuntuma on miellyttävä ja laadukkaan oloinen.

LUE MYÖS: Testi: Langattomat Huawei Freebuds 3 -kuulokkeet – Tuttu muoto, kevyet käyttää ja äänikin miellyttää

OnePlus Budseissa hyödynnetään 13,4 millimetrin elementtejä. Kummassakin kuulokkeessa on 35 milliampeeritunnin akku ja latausrasiassa on 430 milliampeeritunnin akku. OnePlus lupaa kuulokkeille seitsemän tunnin kuunteluaikaa yhdellä latauksella ja arvio vaikutti olevan varsin todenmukainen. Yhdessä latausrasian kanssa toiminta-aika nousee yli vuorokauteen.

Kuulokkeissa on myös pikalataustoiminto. Kun kuulokkeet laittaa kymmeneksi minuutiksi pieneen pyöreään ja helposti taskuun sujahtavaan latausrasiaan, voi niihin ladata virtaa noin 100 minuutin kuunteluajaksi. Kun latausrasian kytkee seinään, voi siihen ja kuulokkeisiin varastoida virtaa noin kymmeneksi kuuntelutunniksi vain kymmenessä minuutissa. Lataus täyteen vie noin 80 minuuttia. OnePlus Budsien mukana ei tule laturia tai edes latauskaapelia, vaan USB-C-kaapeli täytyy löytyä kotoa omasta takaa.

Kotelo lukittuu kiinni magneetilla ja magneetti myös pitää itse kuulokkeet kotelon sisällä, vaikka luukku jäisikin auki.

OnePlus Budsien parittaminen puhelimen kanssa on helppoa ja riittää, että painaa latauskotelon kyljessä olevaa pientä nappulaa ja hyväksyy parituksen puhelimesta. Mitään lisäsovelluksia OnePlus Budsit eivät vaadi. Yhteys muodostuu Bluetooth 5.0:n avulla ja se pysyi hyvänä riippumatta siitä missä taskussa puhelin oli.

Kokonaisuudessaan OnePlus Budseista tulee hyvä vaikutelma, sillä varauksella että ne sopivat omiin korviin. Itse en välttämättä valitsisi OnePlus Budseja kovin pitkäaikaiseen käyttöön, sillä ne tuntuivat liian pieniltä ja väljiltä omiin korviini.

Se ei kuitenkaan tee kuulokkeista itsessään huonoja, sillä toinen testihenkilö piti kuulokkeista huomattavasti enemmän ja käytti niitä ahkerammin hänelle sopivan koon vuoksi.

Hyvää

 • Keveys
 • Kohtuullinen hinta
 • Akkukesto

Huonoa

 • Äänenlaatu riippuvainen kuulokkeiden sopivuudesta omaan korvaan
 • Ei langatonta latausta
 • Myyntipakkaus ei sisällä laturia tai USB-latausjohtoa

Tekniset tiedot OnePlus Buds

 • Hinta: 89 €
 • Kaiutinelementti: 13,4 mm
 • Yhteydet, paras tuettu koodekki: Bluetooth 5.0
 • Akku: 35 mAh (kuuloke), 430 mAh (latauskotelo)
 • Akkukesto (ilmoitettu): 7 h (30 h latauskotelolla), latausaika noin 80 min
 • Liitäntä: USB-C
 • Mitat: 37,89 x 16,3 x 18,81 mm /kuuloke ; 52,21 x 59,62 x 37,89 mm /latauskotelo
 • Paino: 4,7 g (kuuloke), 37 g latauskotelo

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat