Uusimmat

Uusi urheilusuorituksiin keskittyvä tutkimuskeskus avattiin Helsingissä – Huawei Health Labin varustukseen kuuluu jopa vastavirta-allas ja lasketteluunkin soveltuva alusta

Kuva: @ Huawei

26.10.2023 15:57 Kai Taipale

Huawei avasi tänään uuden Health Lab -tutkimuskeskuksen Helsingissä. Valoisa ja avara tila on varustettu monipuolisella testilaitteistolla. Keskus toimii Huawein terveys- ja kuntoilutuotteiden tutkimusalustana.

Huawei on vuoden 2016 jälkeen perustanut kolme Health Lab -laboratoriota ympäri maailmaa: Kiinassa Xi’anissa ja Songshan Lakesissa sekä nyt uusimman Suomeen, Helsinkiin.

Kuva: @ Muropaketti / Kai Taipale

Lähes 1 000 neliömetrin kokoinen laboratorio on varustettu viidellä testialuetta, jotka kattavat yli 20 lajia ja joilla on mahdollista seurata yli 200 fysiologista ja biomekaanista indikaattoria. Nämä viisi pääaluetta sisältävät vastavirta-altaan, rinnesimulaattorin, monitoimijuoksumaton, mittalaitteilla varustetun juoksumaton sekä avoimen kuntosalialueen, jolla voidaan suorittaa erilaisia sydämen ja verisuonien toimintaa mittaavia harjoituksia.

Eri välineet toimivat aitojen käyttötilanteiden alustoina urheilu- ja kuntoilualgoritmien teknologisessa tutkimuksessa, syötteiden havaitsemisessa ja varmentamisessa sekä alan tutkimus- ja kehitystyön standardien kehittämisessä. Suorituskykyä mitataan edistyksellisellä laitteistolla ja Huawein uusimmalla puettavalla teknologialla. Laboratoriossa hyödynnetään päivittäisessä tutkimustyössään myös Huawein Watch GT 4 -älykelloa esimerkiksi yksilön maksimaalisen hapenottokyvyn arviointiin.

LUE MYÖS: Testi Huawei Watch GT 4 (46 mm) – Tyylikkään tasapainoinen kokonaisuus

Kuva: @ Muropaketti / Kai Taipale

Esimerkiksi laboratorion vastavirta-altaan dynaamiset vesiputket tuottavat säädettävissä olevan vastavirran jopa 350 kuutiometrin tuntivoimakkuudella, minkä lisäksi ne mahdollistavat myös veden lämpötilan ja laadun säätämisen.

Kuva: @ Muropaketti / Kai Taipale

Monitoimijuoksumatolla voidaan testata esimerkiksi juoksua, rullahiihtoa, pyöräilyä ja pyörätuolikelausta, ja sen nopeus on säädettävissä jopa 50 kilometriin tunnissa. Juoksumatolle voi jopa tuoda GPX-tietoja GPS-laitteista todellisten maastojen ja reittien simulointiin sekä luoda todenmukaisia tilanteita juoksu- tai pyöräilysuorituksen testaamiseen.

Kuva: @ Muropaketti / Kai Taipale

Helsingin laboratoriossa on myös rinnesimulaattorin, jossa niin nopeus, kaltevuus kuin interaktiiviset reitit ovat vaihdettavissa. Lisäksi simulaattori on varustettu antureilla, jotka havaitsevat laskijasta erimerkiksi nopeuden, sijainnin ja voimantuoton sekä suksen asennon.

Huawei hyödyntää uutta Helsingin Healt Lab -tutkimuskeskustaan sekä paikallisen tutkimuksen kanssa, mutta tekee myös yhteistyötä eurooppalaisten terveysorganisaatioiden ja tutkimusryhmien kanssa. Huawein jatkosuunnitelmana on laajentaa tutkimustaan myös vammaisten käyttäjien tarpeisiin yhteistyössä eurooppalaisten yliopistojen ja vammaispalvelukeskusten kanssa. Tämä olisi askel kohti esteettömyyttä ja saavutettavuutta sekä auttaisi myös vammautuneita kuluttajia elämään aktiivisempaa elämää, mutta voisi samalla mahdollistaa Huawein puettavissa laitteissa entistä dynaamisemmat urheilu- ja terveystoiminnot.

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat