Uusimmat

Opiskele pelintekijän taitoja pelintekokurssilla

30.04.2008 10:55 Jukka O. Kauppinen

Teknologiakouluttaja Tieturi Oy järjestää kesäkuussa ensimmäistä kertaa pelialasta kiinnostuneille nuorille suunnatun mobiilipelien tekokurssin. Peliteollisuus on yksi viihdeteollisuuden kannattavimmista ja eniten kasvavista alueista, joten se tarjoaa paljon mahdollisuuksia erilaisille osaajille peliohjelmoijista graafisiin suunnittelijoihin. Matkapuhelimissa pelit ovat myydyimpiä ohjelmistoja.

Tieturin viiden päivän mobiilipelin tekokurssi koostuu muun muassa mobiilipelin käsikirjoittamisesta, ohjelmointitekniikasta, peligrafiikasta ja äänisuunnittelusta sekä niihin liittyvistä käytännön harjoituksista. Kurssin aikana tutustutaan lisäksi kansainvälisen pelitalon toimintaan.

Kurssi järjestetään kahteen otteeseen eli 2.-6.6.2008 ja 9.-13.6.2008. Molemmille jaksoille otetaan enintään 15 osallistujaa.

”Kurssin käytyään osallistuja on saanut läpileikkauksen peliteollisuuden eri mahdollisuuksista, päässyt käytännössä kokeilemaan pelin tekemisen eri vaiheita ja nähnyt alan asiantuntijayrityksen toimintatapoja”, kertoo kouluttaja Jari Tulilahti Tieturilta.

Kurssilla käytetään runkona yksinkertaista esimerkkiohjelmaa, josta kurssilaiset pääsevät räätälöimään mieleistään peliä. Kurssilla opiskelijat jaetaan ryhmiin, joista jokainen ryhmä toteuttaa jonkin peleihin liittyvän osa-alueen.

Kurssi soveltuu henkilöille, joilla on perustaidot ohjelmoinnista jollain ohjelmointikielellä tai perustaidot tietokonegrafiikan teosta. Kurssi on tarkoitettu yli 15-vuotiaille.

Hyvät lähtökohdat pelialasta kiinnostuneille

Kurssin kouluttaja Jari Tulilahti on itse toiminut ennen Tieturille siirtymistään seitsemän vuotta tuottajana pelialalla. Pelien kerronnallisuudesta, työkaluista ja ohjelmointikielistä sekä siitä miten harrastuksesta tuli ammatti kertovat kurssilla lisäksi Digital Chocolaten asiantuntijat Petri Ikonen, Kai Auvinen ja Tommi Suvinen.

Tulilahden mielestä mobiilipelikurssi on nuorille mukava ja konkreettinen vaihtoehto alkukesän viettoon. ”Vaikka viidessä päivässä ei vielä täysin päteväksi peliohjelmoijaksi voida ketään kouluttaa, tarjoaa kurssi hyvät lähtökohdat miettiä suuntautumistaan jatkossa, jos on oikeasti pelisuunnittelusta ja -koodaamisesta kiinnostunut.”

Tulilahti pitää heikkoutena, että Suomessa on hyvin vähän suoraan pelialaan suuntautunutta koulutusta. ”Suomalaisetkin yritykset ovat toteuttaneet maailmanlaajuisia hittipelejä, silti tietokonepelimaailmaa pidetään hieman nörttien alueena. Peliteollisuus on kuitenkin tällä hetkellä viihdeteollisuuden kannattavin haara, jossa liikkuu merkittävät rahamäärät.”

”Hyvän peliohjelmoijan on hallittava erilaiset ohjelmointitekniikat. Vaatimus erilaisten ohjelmointikielien hallinnasta riippuu tietenkin myös siitä, mille tekniselle alustalle haluaa pelejä toteuttaa. Pelimaailmassa on monta eri osa-aluetta, joten alalla voi suuntautua niin ohjelmoijaksi kuin graafiseksi suunnittelijaksi”, Tulilahti toteaa.

Kurssin lisätietoja löydät Tieturin kotisivuilta kirjoittamalla Kurssihaku-laatikkoon ”Mobiilipelin tekokurssi.

http://www.tieturi.fi/.

Lisää aiheesta

Pelintekijä: älä maksa turhasta, Excel on myös hyvä 3d-pelimoottori

Sinustako pelintekijäksi?

Ydinaseiden suunnittelijoista pelikoodereita

Lue lisää eDomesta

BioWaren pomo: ”Wii on vain lelu”

eDomen arvostelussa: Dynasty Warriors: Gundam, Madden NFL 2008 ja GTA4-ensifiilikset

GTA IV – ensimmäiset kaksi tuntia

GTA IV kelpasi myös Jack Thompsonille

Piratismi lannisti pelikehittäjän: Crytek hyppäsi konsolien kelkkaan

Valve juhlistaa Team Fortress 2 -päivitystä ilmaisviikonlopulla

Vuoden myyntitöppi? ”Kulti, unohdin postittaa GTA:t!”

Muropaketin uusimmat