Uusimmat

Blizzard: turha yrittää kopioida WoWia

01.12.2009 09:45 Miikka Lehtonen

World of Warcraft täytti äskettäin Yhdysvalloissa viisi vuotta saaden miljoonat meistä pohtimaan, mitä olemme tehneet elämällämme viimeisten vuosien aikana. Viiden vuoden aikana peliä on yritetty useasti kammeta MMO-maailman huipulta, mutta turhaan. Blizzardilla onkin nyt neuvo imitaattoreille: älkää vaivautuko.

Brittiläisen PC Zone -lehden toimittajien haastattelema World of Warcraft -suunnittelija Shane Dabiri opastaa uudeksi World of Warcraftiksi haluavia keksimään omia juttujaan ja lopettamaan WoWin kopioimisen. Tämä saattaa nopeasti kuulostaa siltä, kuin Dabiri yrittäisi hätistellä muita pois Blizzardin rahapinon äärestä, mutta pointti on oikeasti vinha.

”Monet ihmiset yrittävät kopioida World of Warcraftia ja niin imartelevaa kuin se meitä kohtaan onkin, se on taatusti väärä liike”, Dabiri pohti. ”Tiedän että World of Warcraft on todella suosittu ja monet kuvittelevat, että jos he tekevät samanlaisen pelin, he voivat vangita WoWin yleisön. Minä en kuitenkaan usko, että pelaajat haluavat sitä.”

”Ihmiset, jotka ovat panostaneet paljon aikaansa WoWiin eivät varmasti halua toista samanlaista peliä rinnalle, vaan jotain aivan uutta ja erilaista. Minun mielestäni alan pitäisikin lähteä enemmän tähän suuntaan ja yrittää keksiä uusia, oivaltavia MMO-ratkaisuja, jotka uskaltavat kokeilla jotain erilaista. Otetaan vaikka City of Heroes: sanottiinpa siitä mitä tahansa, ainakaan se ei ole taas uusi fantasiapeli”, Dabiri heitti.

Vissi pointti. Kuinka moni World of Warcraftin pelaaja haluaisi rinnalle toisen, hiomattomamman WoWin? Ai ei kovin moni? Entä moniko WoWiin kyllästynyt tai sitä yleensä vihaava pelaisi mielellään samanlaista peliä? Ai ette tekään? Ihme, etteivät pelifirmat tätä tajua.

Lisää aiheesta

Tässä on World of Warcraft: Cataclysm!

World of Warcraftin uusi lisäosa tuo goblinit ja ihmissudet peliin

World of Warcraft tuo väriä parisuhteeseen ja lakitupaan

”Miljardin taalan WoW-kysymys” – pelkkä bluffi?

Lue myös

Koreassa ei paljastella liikaa pintaa

Star Wars Galaxiesista ei pelattava lopu edes hevillä