Uusimmat

eDome 11 vuotta sitten: kun Blizzard ilmoitti maailman muuttuvan

12.01.2012 16:00 Jukka O. Kauppinen

eDomen pitkän historian varrella olemme ehtineet uutisoimaan yhdestä jos toisestakin aiheesta. Aloitamme kokeilumielessä arkistojen kaivelun ja taatusti wanhojen uutisten uudelleenjulkaisun. Mitä kaikkea muinaisuudessa onkaan tapahtunut? Syyskuussa 1999 moni asia muuttui, sillä Blizzard pisti jännät peliin…

eDomen linjalla luettavat uutisarkistot eivät valitettavasti ulotu ajallisesti kovinkaan kauas taaksepäin. Sivustoa on vuosien mittaan siirrelty alustalta toiselle ja jokaisessa järjestelmäpäivityksessä on hukkunut vanhoja juttuja, toimituksen suruksi. eDomen toimituksen ja vanhan tuottajamme Jartzan ansiosta arkistoista pystyttiin kuitenkin tekemään varmuuskopio, ennen kuin vanhat palvelimet tietokantoineen siirtyivät bittien taivaaseen. Sukellamme nyt arkistojen saloihin ja muistelemme millaista pelaajan arkipäivä oli ennen muinoin.

Aloitamme arkistojen tutkailun arkisto-arkeologian vanhimmasta päästä. Muinaisimmat uutiset ja artikkelit 1997-1999 väliseltä ajalta ovat luultavasti iäksi menetettyjä. Uutiset ovat raakamuodossaan, tietokannasta kopioituina, eivätkä alkuperäisessä esitysasussaan.

 


 

(01.09.1999) One Must Fallille jatkoa

90-luvun alun suosikki-mäiskintäpeli One Must Fall 2097 on saamassa jatkoa. Jatko-osan nimeksi on tulossa One Must Fall: Battlegrounds www.omf.com ja sen vasta avatut sivut löytyvät osoitteesta www.omf.com www.omf.com. Vitsinähän One Must Fallissa on, että siinä mäiskivät toisiaan jättiläisrobotit, raavaiden miesten (ja naisten) sijaan.   

(02.09.1999) Dosen myydyimmät pelit viikolla 34

Tässä helsinkiläisen multimediakauppa Dosen www.dose.net myydyimpien pelien listat viikolta 34. Command & Conquer: Tiberian Sunin sijoitus ei liene yllätys kenellekään.

_PC-pelit:_

1. Command & Conquer: Tiberian Sun

2. Jagged Alliance 2

3. Star Wars : Episode 1 Racer

4. Outcast

5. Star Wars : Phantom Menace

6. Baldur´s Gate – Tales of the Sword Coast

7. Civilization II – Test of Time

8. Half-Life – Game of the Year Edition

9. Heavy Gear II

10. Kingpin

_PSX-pelit:_

1. Driver

2. Syphon Filter

3. Silent Hill

4. Colin Mcrae Rally Platinum

5. Final Fantasy VII Platinum

6. Croc 2

7. V-Rally 2

8. Metal Gear Solid

9. Knock Out Kings 99

10. Ape Escape

(02.09.1999) Syyskuun pelejä

Tässä lista syyskuussa myyntiin tulevista peleistä.

_3.9._

Drakan (PC)

_10.9._

Cutthroats (PC)

_15.9._

Driver (PC)

_17.9._

Legacy Of Kain 2: Soul Reaver (PC)

Unreal Tournament (PC)

_30.9._

Close Combat Trilogy (PC)

Duke Nukem Forever (PC)

Extreme Biker (PC)

Football 2000 (PC)

Gp 500 (PC)

Homeworld (PC)

Nascar 2000 (PC)

Official Formula 1 Racing (PSX)

Rainbow 6: Rogue Spear (PC)

Unification (PC)

Lista on koottu pelejä Suomeen maahantuovan Toptronicsin antamien tietojen pohjalta. Päivämäärien paikkaansapitävyys on sitten pitkälti kiinni pelien valmistajista itsestään. 

(02.09.1999) Lister Storm GTL -auto Need for Speed 4:ään

Electronic Arts www.ea.com on julkaissut Need for Speed: Road Challengeen (”High Stakes” Jenkeissä) uuden lisäauton, Lister Storm GTL:n. Storm on hiilikuitu- ja kevlar-runkoinen, 594 hevosvoimaisella V-12 moottorilla varustettu vauhtihirmu, jonka huippunopeus on pitkälti yli 300 km/h. Stormin myyntihintakin on luonnollisesti samaa kaliiperia auton tekniikan kanssa: liki kaksi miljoonaa Suomen markkaa.

Ilmaiseksi autoa pääsee kuitenkin siis kokeilemaan imuroimalla sen päivityksenä Need for Speed: Road Challengeen. Auton saat imuroitua täältä <ftp://ftp.inet.fi/dome/paivitykset/pelit/nfs4_lister_storm_gtl.exe> (3,4 MB).

(03.09.1999) Driverista uusi demo tänään

 GT Interactive www.gtinteractive.com kertoo julkaisevansa tänään kokonaan uuden demon Driverista. Driverissa pelaaja on piilokyttä nimeltä Tanner, jonka tehtävänä on soluttautua rikollisjärjestöihin New Yorkissa, Los Angelesissa, San Franciscossa ja Miamissa. Matkan varrella luonnollisesti kumi palaa ja pellit vääntyvät.

(03.09.1999) NASCAR Racing 3 kultaan

Sierran NASCAR Racing 3 on mennyt kultaan. Peli ehtinee siis myyntiin vielä syyskuun aikana.   

(03.09.1999) Legacy of Kain kultaan

Eidos Interactivelta www.eidosinteractive.com kerrotaan että Legacy of Kain: Soul Reaverin www.eidosinteractive.com/legacyofkain/index.html PC-versio on mennyt kultaan. PlayStationillehan peli on jo ilmestynytkin. 

(04.09.1999) Blizzard: ”Maailma muuttuu huomenna”

Blizzardin www.blizzard.com kotisivuille on ilmestynyt salaperäinen ilmoitus: ”Maailma muuttuu 5.9.1999.” Mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan selviää varmasti huomenna. Sillä välin voimme kai rauhassa spekuloida tuon liittyvän jotenkin Diablo II:een – tai sitten johonkin kokonaan uuteen, Blizzardin salassa kehittämään peliin.

 (05.09.1999) Rogue Spearin moninpelidemo tiistaina

MPlayerilta www.mplayer.com kerrotaan, että MPlayer www.mplayer.com-pelijärjestelmän kautta pelattava Rogue Spearin www.redstorm.com/rogue_spear moninpelidemo julkaistaisiin ylihuomenna, tiistaina. Sisältääkö tämä demo sitten sen luvatun yksinpelitehtävän on toistaiseksi vielä hämärän peitossa.

Tokkopa Red Storm www.redstorm.com yksin- ja moninpelidemoja kuitenkaan erillisinä julkaisee. 

 (07.09.1999) WarCraft III tulossa

Blizzardin www.blizzard.com ”maailman muuttavaksi” peliksi paljastui siis WarCraft III www.blizzard.com/war3, jatko-osa suosituille fantasia-aiheisille reaaliaikaisille strategiapeleille. WarCraft III ei kuitenkaan tule olemaan puhdasoppinen strategiapeli, vaan sen kerrotaan sisältävän paljon roolipelillisiä elementtejä. Roolipelaaminen näkyy mm. siinä, että pelissä on erilaisia kokemuspisteitä ja taikaesineitä kerääviä ”sankareita” jotka toimivat joukkojen johtajina.

Erilaisia rotuja pelissä on kuusi; ihmiset, örkit, demonit ja kolme vielä vahvistamatonta rotua. Jokaisella rodulla tulee olemaan omat yksikkönsä, taikansa ja erikoisaseensa.

WarCraft 3:n pelimaailma on myös hyvin erilainen verrattuna aikaisempiin WarCrafteihin. Mythien tapaan yläviistosta kuvatulta pelialueelta löytyy nyt kaupunkeja, linnoja, temppeleitä ja vaeltelevia hirviöitä. Lisäksi mukana ovat myös säätilojen vaihtelut.

Huolimatta kuitenkaan näinkin aikaisesta mainoskampanjan aloituksesta, valmista peliä saadaan odottaa vielä pitkään. Blizzardin oman ilmoituksen mukaan WarCraft 3:n julkaisu tapahtuisi vasta vuoden 2000 lopulla. Ja Blizzardin lupaukset julkaisuaikojen kohdalla eivät tunnetustikaan ole juuri minkään arvoisia.

(07.09.1999) Freespace 2:n julkaisusta

Volition Inc. www.volition-inc.com on ilmoittanut että se aikoo julkaista Freespace 2:n yhtä aikaa sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Pelihän on jo liki valmis, ja sen odotetaan tulevan myyntiin syys-lokakuussa.

 (07.09.1999) Blue Byteltä jatko-osia

Blue Byte Software on ilmoittanut tekevänsä neljännet osat sekä Battle Islelle että Settlersille. Battle Isle 4 tullaan toteuttamaan 3D-grafiikalla. Todennäköisesti sama pätee myös Settlers 4:ään, jota tekijät jo tässä vaiheessa kuvaavat vahvasti komeaan grafiikkaan nojaavaksi.

Molempia pelejä saadaan odottaa vuoden verran, Battle Isle 4:n julkaisuajankohdan ollessa ”vuoden 2000 syksy” ja Settlers 4:n ”vuoden 2000 viimeinen neljännes.” 

(07.09.1999) Dosen myydyimmät pelit viikolla 35

Tässä helsinkiläisen multimediakauppa Dosen www.dose.net> myydyimpien pelien listat viikolta 35. Command & Conquer: Tiberian Sun jatkaa edelleen myyntilistojen kärjessä.

_PC-pelit:_

1. Command & Conquer: Tiberian Sun

2. Jagged Alliance 2

3. Outcast

4. Hidden & Dangerous

5. Ultima Online: Second Age

6. Aliens vs. Predator

7. Star Wars Episode 1: The Phantom Menace

8. Baldur´s Gate

9. Midtown Madness

10. Kingpin

_PSX -pelit:_

1. Tekken 3 Platinum

2. Legacy of Kain 2: Soul Reaver

3. Driver

4. Colin McRae Rally Platinum

5. Syphon Filter

6. Toca 2

7. Silent Hill

8. Speed Freaks

9. V-Rally 2

10. F.A. Premier Leagua Stars

(07.09.1999) Interplaylta taas uusi AD&D -peli

Interplay www.interplay.com on ilmoittanut tekevänsä Advanced Dungeons & Dragonsiin pohjautuvaa 3D-mäiskintäpeliä nimeltä Icewind Dale. Peli tulee käyttämään Baldur’s Gaten enginen paranneltua 3D-versiota, ja se tulee keskittymään enemmän toimintaan ja luolissa seikkailuun kuin varsinaiseen roolipelaamiseen, joten luvassa on runsain määrin hirviöiden teurastusta, kokemuspisteiden keruuta ja taikaesineiden etsimistä.

Icewind Dale valmistunee vuoden 2000 keväällä. 

(08.09.1999) Rogue Spearin demo julkaistu!

Rogue Spearin demo on nyt vihdoin julkaistu! Rogue Spear on jatkoa viime vuonna ilmestyneelle Rainbow Sixille, ja idea on edelleen sama: pelaaja johtaa erikoisjoukkojaan panttivankeja ottaneita terroristeja vastaan.

Demon voit imuroida täällä <ftp://ftp.inet.fi/dome/demot/action/rogue_spear_demo.exe> (53 MB). Demo sisältää yhden kentän, ja se on pelattavissa sekä yksinpelinä että moninpelinä. Ennakkotiedoista poiketen moninpeli ei vaadi lainkaan MPlayerin www.mplayer.com> kanssa leikkimistä. 

(08.09.1999) Dosen myydyimmät pelit elokuussa

Tässä helsinkiläisen multimediakauppa Dosen www.dose.net myydyimpien pelien listat elokuulta. Vaikka Command & Conquer: Tiberian Sun tuli myyntiin vasta aivan elokuun lopulla (27.8.), se ehti silti nousta tämänkin myyntilistan kärkeen.

_PC-pelit:_

1. Tiberian Sun

2. Jagged Alliance 2

3. Outcast

4. Aliens vs. Predator

5. Hidden & Dangerous

6. Star Wars Episode 1: The Phantom Menace

7. Midtown Madness

8. Baldur´s Gate

9. Half-Life: Game of The Year Edition

10. Kingpin

_PSX -pelit:_

1. Driver

2. Syphon Filter

3. Tekken 3 Platinum

4. Toca 2

5. Colin McRae Rally Platinum

6. Silent Hill

7. V-Rally 2

8. F.A. Premier Leagua Stars

9. Legacy of Kain 2: Soul Reaver

10. Speed Freaks

(08.09.1999) Grand Prix 3:n sivut avattu

Microprose www.microprose.com on avannut viralliset sivunsa ensi vuonna ilmestyvälle, legendaarisen Geoff Crammondin suunnittelemalle Formula 1 Grand Prix 3:lle www.f1grandprix3.com/english/index.html. Sivut löytyvät osoitteesta www.f1grandprix3.com www.f1grandprix3.com. Peli tulee muuten perustumaan vuoden 1998 Formula-kauteen.

(08.09.1999) Heavy Gear III jo tekeillä?

Huhu kertoo, että Activision www.activision.com> olisi jo aloittanut Heavy Gear III:n suunnittelemisen. Peliä varten on alettu tekemään kokonaan uutta engineä, joka käyttäisi kaikkia viimeisimpiä grafiikkatekniikoita, kuten kaarevia pintoja.   

(09.09.1999) Action Half-Life beta 2.2 julkaistu

Action Half-Life ahl.telefragged.com on päivittynyt versioon beta 2.2. Pätsin versiosta beta 2 / beta 2.1 versioon beta 2.2 voit imuroida täältä <ftp://ftp.inet.fi/dome/online/clientit/action_half-life_beta_2_2_update.exe> (0,9 MB). Ja lisää Action Half-Life -herkkua on luvassa, sillä modin Linux-portti on luvattu julkaista vielä tänään. 

(09.09.1999) Homeworldista demo

Jos joku luuli että Rogue Spearissa <ftp://ftp.inet.fi/dome/demot/action/rogue_spear_demo.exe> (53 MB) ja NHL 2000:ssa <ftp://ftp.inet.fi/dome/demot/urheilu/nhl2000_demo.exe> (42 MB) olisi tarpeeksi hyviä demoja yhdelle viikolle, niin väärässä oli.

Nyt nimittäin Sierran www.sierrastudios.com lupaavalta vaikuttavasta Homeworld www.sierrastudios.com/games/homeworld -avaruusstrategiapelistä on julkaistu demo. Homeworldin kokonaan 3D:llä toteutettuja reaaliaikaisia, todella massiivisen mittakaavan avaruustaisteluja voisi hyvinkin verrata vaikka Babylon 5:n huikeimpiin taistelukohtauksiin. Enkä yhtään ihmettelisi jos ne olisivatkin toimineet tekijöiden esikuvina.

Homeworldin demolla on kokoa 63 megatavua ja voit imuroida sen täältä <ftp://ftp.inet.fi/dome/demot/strategia/homeworld_demo.exe> (konevaatimukset: P200 ja 32 MB).

Homeworldin myyntiversion luvataan muuten lähtevän tehdaskopiointiin tämän kuun 15. päivä, joten pelin myynti alkanee joskus kuun vaiheessa.

Jos muuten haluatte nähdä videonäytteen Homeworldista imuroimatta mitään, niin kaivakaapas esiin Half-Lifen CD. Sieltä nimittäin löytyy muutaman minuutin pituinen Homeworld-video.

(09.09.1999) Deer Hunter 3 tulossa

GT Interactive www.gtinteractive.com. on ilmoittanut julkaisevansa piakkoin uuden metsästyspelin, Deer Hunter 3:n. Uutta on mm. moninpeli (toisia metsästäjiä ei kuitenkaan pääse metsästämään) ja – jösses – tuki Gamespylle www.gamespy.com>… Ja jenkkeihin tämmöinen uppoaa kuin veitsi voihin. 

(09.09.1999) Rogue Spearin grafiikka nykii?

Joillakin koneilla Rogue Spearin demossa on ilmennyt outoa grafiikan nykimistä 5-10 sekunnin välein. Ongelmasta pääsee eroon kytkemällä pelin valikoista ”action sounds” -valinnan pois päältä. 

(12.09.1999) Kokemuksia Asheron’s Callin betasta

IceBreaker mailaili meille kokemuksistaan Microsoft Gamesin www.microsoft.com/games Asheron’s Callin beta-testaajana.

”Asheron’s Call rupeaa olemaan kohta aikalailla valmis, pelaaminen täältä Suomesta Jenkkilään toimii MSN:nnän kautta todella hyvin 64k ISDN:nnällä lukuun ottamatta ajottaisia hidastumisia/lagittamisia joita niitäkin sattuu hyvin harvoin. Pelin pitäisi olla kohta valmis ainakin betan mukaan. Pelin mainitsemisen arvoisia kohtia ovat ala-arvoisen hankalakäyttöinen, mutta muuten toimiva taistelu systeemi ja yksinkertaisuudessa todella hyvä engine! Kyllä Microsoft osaa!”

Lue myös

Ion iCade muuttaa iPad-tabletin kolikkopeliksi

Sekopäinen Professor Genki saa oman pelin – ilmainen SR3:n ostajille

Suomalaisen peliurheilijan harjoittelumatka Koreaan tyssääntyi jo lentokentälle

Wiikon wanha: Syndicate – korporaatiodystopiaa ja huumehemmoja