Uusimmat

The Dream Machine – seikkailu pahvista ja muovailuvahasta

14.01.2011 15:46 Juho Anttila

Indiepelit ja omaperäisyys on yhdistelmä, joka kääntyy jo vähitellen itseään vastaan. Kun jokainen pikkupeli yrittää olla jotain uutta ja erikoista, päätyvät teokset pian kopioimaan samoja erikoisuutta tavoittelevia maneereitaan. Välillä eteen sattuu kuitenkin sen verran veikeä idea, että usko aitoon mielikuvituksellisuuteen palaa. The Dream Machine on tällainen peli.

Omaperäistä ei ole niinkään pelityyppi. The Dream Machine on mitä perinteisin osoita ja klikkaa -seikkailu. Sen sijaan huisia on se, miten peli on toteutettu. Kaikki pelin hahmot ja ympäristöt on nimittäin kasattu pahvista ja muovailuvahasta. Siis oikeasti ja tosielämässä. Vaikka ajatukselle ei muuten lämpenisi, on silti pakko myöntää, että pelin ulkoasu on ainakin uniikki.

Kahden ruotsalaisen, Erik Zaringin ja Anders Gustafssonin peliprojekti julkaistaan jaettuna viiteen episodiin. Näistä kaksi ensimmäistä on jo valmistunut ja tämänhetkisen aikataulun mukaan viimeisenkin pitäisi olla pelattavissa tämän vuoden elokuuhun mennessä. Mikä parasta, ensimmäinen episodi on kokeiltavissa ilmaiseksi eikä seuraavistakaan joudu pulittamaan kuin alle vitosen kappaleelta. Koko saagan voi ennakkotilata itselleen 13,75 euron suhteellisen kohtuulliselta kuulostavaan hintaan.

Peli on toteutettu Flashilla ja se toimii ainakin PC:llä, Mac:llä ja Linuxilla niin kauan, kun koneelle on asennettu vähintään Flashin versio 8. Ratkaisua ihmettelevät voivat lukea kehittäjäkaksikon kootut selitykset pelin kehitysblogista, josta löytyy myös paljon muuta mielenkiintoista. Muun muassa piratismin pelko näyttää ajavan pienetkin kehittäjät miettimään kahteen kertaan, mitä kautta teoksiaan levittävät.

Lisätietoja:

Lue myös

A Princess of Venus on peli tisseistä

Näin syntyy uusi Death Rally – Remedyn klassikko palaa peliruuduille

Cities in Motion –ennakko (PC)

Domen arvosteluviikko 1/2011: Revolution Under Siege, Sly Trilogy, World of Warcraft Cataclysm