UUSIMMAT

Kestävän kehityksen ideakilpailu, palkintona Lumia!

10.02.2012 11:38 | Aki Lehti

Lontoossa järjestetään 26. – 29.3.2012 kansainvälinen Planet under pressure -konferenssi, jonka aiheena on globaalin kestävän kehityksen haasteet. Aiheesta voi lukea lisää tapahtuman kotisivuilta .

Tapahtuman innoittamina haluamme nostaa esille ideoita, joilla tekniikan keinoin voidaan vaikuttaa myönteisesti kehitykseen ja ympäristön tilaan. Pienillä teoilla ja oivalluksilla voi omalta osaltaan vaikuttaa kestävään kehitykseen. Kerro oma ideasi ja osallistu kilpailuumme.

Idea voi liittyä liikkumiseen, asumiseen, harrastuksiin, käytännössä siis mihin tahansa elämän osa-alueeseen. Kilpailun tarkoituksena on löytää oivalluksia, jotka materiaalia tai energiaa säästämällä edistävät kestävää kehitystä ja vaikuttavat myönteisesti ympäristöömme.

Kilpailutyöt ovat maksimissaan kahden A4-arkin mittaisia kuvauksia ideavaiheessa olevasta tai toteutetusta energia-aiheisesta oivalluksesta. Kuvauksesta tulee ilmetä, mikä on kilpailutyön perustoiminta-ajatus, miten idean voisi toteuttaa ja mikä on sen vaikutus: säästääkö se energiaa, puhdistaako esimerkiksi vettä, tehostaako tai parantaako jonkin laitteen toimintaa jne.

Kilpailu on kaikille avoin, ja siihen voi kukin kilpailija osallistua yhdellä idealla.

Kilpailuaika: 15.2.2012 – 11.3.2012.

Kilpailutyöt, jotka toimitetaan rtf- tai pdf-tiedostona sekä mahdollisina kuvina lähetetään sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Mukaan viestiin ideanikkarin nimi, osoitetiedot, sähköposti ja puhelinnumero sekä suostumus siihen, että idean saa esitellä Muropaketissa.

Kilpailun sähköpostiosoitteeseen voi lähettää mahdolliset kilpailuun liittyvät tiedustelut.

LUT Energian asiantuntijoista koostuva tuomaristo valitsee lähetetyistä ideoista parhaimman. Voittaja palkitaan Nokian LUMIA 800 -älypuhelimella. Tuomaristoon kuuluvat professorit Jarmo Partanen ja Lassi Linnanen sekä nuorempi tutkija Mikko Purhonen. Kilpailun sihteerinä toimii Tarja Sipiläinen.

Kilpailun voittaja julkistetaan Muropaketissa 26.3.2012, voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Samalla Muropaketissa esitellään raadin valitsemat kilpailun viisi parasta ideaa, joista kävijät voivat äänestää mielestään parhaimman. Äänestys päättyy 5.4.2012. Myös muut kilpailuun lähetetyt ideat esiellään lyhyesti Muropaketissa.

Muista myös MuroBBS:n puolella käytävä keskustelu, jossa voit esittää mieltäsi askarruttavia energia-aiheisia kysymyksiä Lappeenrannan teknillisen yliopiston tohtoriopiskelijoille ja professoreille!

 

 

Keskustelu

^ Mutta sehän olis huonoa bisnestä.
Ja jos ei muuta, niin laitteethan ihan tehdään hajoamaan pian takuun loppumisen jälkeen että saataisiin taas uutta kaupata.

Hei, mulla oli jo Lumia 800, mutta kun laite oli paska niin laitoin myyntiin, enkä kyllä kaipaa uutta.

Itse kilpailuun kuitenkin sellainen idea, että mitäs jos kännykän akun voisi itse vaihtaa uuteen, sillä tunnetustihan akut eivät kestä käyttöä kuin pari vuotta ja sitten liikkeessä vaihdattaminen alkaa jo olla niin kallista, että sinänsä toimiva laite menee roskiin.

Muropaketin uusimmat