Mainos: Huawei
Mainos

Hyvinvoinnin uusi aikakausi on täällä – Näihin ominaisuuksiin urheilulääkäri Pippa Laukka ihastui älykellossa

09.10.2023 11:15 Huawei

Terveyttä seuraavan huippuluokan älykellolta vaaditaan helppokäyttöisyyttä, tarkkaa mittausteknologiaa ja pitkää akunkestoa. Uuden Huawei Watch GT 4:n vahvuudet eivät jää tähän. Tyylikäs ulkonäkö ja paranneltu unenseuranta tekevät siitä varteenotettavan vaihtoehdon vuoden parhaaksi älykelloksi.

Uusi Huawei Watch GT 4 nostaa rimaa niin designin kuin laadukkaiden materiaalien osalta yhdistelemällä edeltäjiensä modernia estetiikkaa ja kekseliäitä muotoiluelementtejä. Markkinoille tulleista vaihtoehdoista jokaisen on helppo valita oma suosikkinsa, jonka ulkonäön voi viimeistellä valitsemalla tyyliin ja tilaisuuteen sopivan kellotaulun yli 25 000 eri vaihtoehdosta.

Huawei Watch GT 4 ei ole ainoastaan kaunis katsella. Kellon paranneltu TruSeen™ 5.5+ -sykemittausteknologia lupaa 30 prosenttia tarkemmat lukemat sydämen terveydestä, mikä ihastuttaa aktiivisena liikkujana tunnettua Laukkaa. Hyvinvoinnin ja terveyden seurannan kannalta on tärkeää, että kellon antamat mittaustulokset ovat mahdollisimman tarkkoja.

“Luotettavuus ja tarkkuus ovat tärkeimmät attribuutit aina kun vedetään terveystuloksista johtopäätöksiä. Sykevälivaihtelu heijastaa autonomisen hermoston vaikutusta sydämen sinussolmukkeeseen ja pulssiaallon lyhyistä aikaikkunoista voidaan saada tietoa yleisestä vireystilasta ja unen laadusta”, kertoo Laukka.

 

”Nyt on onnistuttu luomaan sekä sisäisesti että ulkoisesti täydellinen kello, joka sopii kaltaiseni hyvinvoinnista ja ulkonäöstään kiinnostuneen ihmisen käyttöön”, ylistää Laukka valitsemaansa siroa ja eleganttia 41 millimetrin mallia.

 Unenseuranta antaa arvokasta tietoa palautumisesta

Omassa ammatissaan Laukka auttaa asiakkaitaan kohti terveellistä elämää ja hyvinvointia.

Siihen ei riitä pelkästään oikeanlainen ravinto ja riittävä liikunta. Tilaa on jätettävä myös levolle, sillä uni on suuressa roolissa palautumisessa ja terveenä pysymisessä.

“Hoidan vastaanotollani potilaita, jotka ovat uupuneita ja väsyneitä. Heistä monien kohdalla ongelmat olisivat olleet vältettävissä, jos palautumista ja liiallista kuormittumista olisi seurattu ajoissa. Liikuntasuorituksesta palautuminen ja suorituskyvyn kehittyminen tapahtuvat levon aikana”, vahvistaa Laukka.

Huawei Watch GT 4 päivitetty TruSleep™ 3.0 -teknologian avulla kellon käyttäjä saa parempaa tietoa omasta unisyklistään. Ominaisuuskattaukseen lukeutuu myös Sleep Breathing Awareness -toiminto, joka etsii epäsäännöllisyyksiä hengityksestä unen aikana ja tarjoaa näin lisätietoa hengityselinten terveydestä.

“Olen päässyt kokeilemaan tuota toimintoa ja koin sen hyödyllisenä nimenomaan siinä, että saan kellon avulla vahvistusta omille tuntemuksilleni siitä, miten olen nukkunut ja palautunut. Sen myötä osaan toimia fiksummin arjessa”, sanoo Laukka.

HUAWEI WATCH GT 4 46 mm kestää huikeat 14 päivää täydellä latauksella ja HUAWEI WATCH GT 4 41 mm kestää 7 päivää

Helppokäyttöisyys ja hyvä akunkesto varmistavat jatkuvan seurannan

Älykellon helppokäyttöisyys ja päivittäisten saavutusten visualisointi on tärkeä tapa ylläpitää liikuntamotivaatiota ja varmistaa omien liikuntatavoitteiden toteutuminen. Huawei Watch GT 4:n uudistuneet aktiivisuusrenkaat tarjoavatkin helpon katsauksen päivittäisiin liikuntalukemiin. Jos liikettä päivän aikana tulee riittävästi, todennäköisesti moni muukin asia kuten uni ja vireystila ovat kunnossa.

“Treeniä itselleni kertyy yllin kyllin, mutta esimerkiksi arjessa kertyvät askelmäärät eivät välttämättä täytä suosituksia, ellen tee tietoisesti valintoja sen osalta. Huawei Watch GT 4 -älykellon ansiosta olen onnistunut pitämään päivittäiset askelmäärät yli kymmenessä tuhannessa”, Laukka toteaa.

 

Älykellon helppokäyttöisyys ja päivittäisten saavutusten visualisointi on tärkeä tapa ylläpitää liikuntamotivaatiota ja varmistaa omien liikuntatavoitteiden toteutuminen.

Aktiiviliikkujan arjessa älykello kulkee ranteessa kaikenlaisessa tekemisessä ja vaativissakin tilaisuuksissa. Tämä tarkoittaa, että kellolta vaaditaan tyylikkään ulkonäön lisäksi riittävästi akunkestoa.

“Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin se, että olet lähdössä treenaamaan ja akku on finaalissa. Kavereiden kanssa ollaankin naurettu, että sehän on sitten sama kuin treeni menisi hukkaan! Onneksi Huawei Watch GT 4:ssä on huippupitkä akunkesto. Myös akun lataaminen on ihanteellisen nopeaa”, kiittelee Laukka.

Huaweilla on maailmassa useita tutkimus- ja tuotekehityskeskuksia, joista kaksi sijaitsee Suomessa. Kuvassa: Huawein johtava tutkija Petri Wiklund

Mittausteknologian takana suomalaista huippututkimusta

Huawei on viimeisen kymmenen vuoden ajan kiihdyttänyt puettavaan teknologiaan liittyvää ammattimaista tutkimusta. Yhtiöllä on maailmassa useita tutkimus- ja tuotekehityskeskuksia, joista kaksi sijaitsee Suomessa. Merkittävä osa Helsingin keskusta on ihmisen liikkumista ja suorituskykyä tutkiva laboratorio, jossa kehitetään ja testataan uusia terveysteknologiakonsepteja sekä -tuotteita.

“Suomi on ollut jo pitkään suorituskyvyn mittauksessa ja terveysteknologian kehityksessä edelläkävijöitä ja maailman kärkimaita. Siinä mielessä ei yllätä yhtään, että kehitystyötä tehdään nimenomaan Suomessa. Toimin maajoukkuelääkärinä jalkapallon parissa ja kotimaan edustaminen aina sykähdyttää. Sama tunne tulee siitä, että Huawei Watch GT 4 -kellon kehityksessä on hyödynnetty suomalaista osaamista”, iloitsee Laukka.