Uusimmat

Testi Samsung Galaxy A25 5G -puhelin – Kaikki mitä älypuhelimelta vaaditaan, muttei liiemmin ylimääräistä

14.04.2024 11:00 Otso Lammi

Edullisemman luokan älypuhelimet ovat kompromisseja eri ominaisuuksien suhteen. Parhaimmillaan ne täyttävät kaikki puhelimen perustarpeet ilman suurempia ongelmia. Juuri näin tekee Samsung Galaxy A25 5G, mutta niitä pikkupuutteitakin löytyy.

Samsung julkaisi Suomessa tammikuussa uuden alemman keskitason hintaluokan Galaxy A25 5G -puhelimen. Laite näyttää perinteiseltä Samsungin puhelimelta, mutta muistuttaa hieman muotokieleltään myös Applen iPhone-malleja.

Selkeänä myyntivalttina voidaan pitää 6,5 tuuman AMOLED-näyttöpaneelia, 50 megapikselin kolmoiskameraa, 5000 milliampeeritunnin akkua ja varsinkin todella pitkää päivitystukea sekä käyttöjärjestelmälle että tietoturvalle. Nämä tekevät kohtuullisen edullisesta puhelimesta todella potentiaalisen ostoksen ihmiselle, joka ei kaipaa älypuhelimeltaan muuta kuin perustoiminnot.

Muistivaihtoehtoina puhelimessa on joko kuuden gigatavun käyttömuistilla ja 128 gigatavun muistilla varustettu halvempi versio (299 €) tai kahdeksan gigatavun käyttömuistilla ja 256 gigatavun muistilla varustettu versio (369 €). Katuhinnat ovat myyntiin tulohetkestä laskeneet, ja kumpaakin malliversiota on saanut alle 300 eurolla. Testilaitteemme edustaa suurempimuistista versiota.

Laitteen sydämenä toimii Exynos 1280 -järjestelmäpiiri, jonka suorituskykyyn pureudumme myöhemmin artikkelissa tarkemmin. Hintaluokassaan puhelin kilpailee esimerkiksi Oppo Reno 10 5G:n sekä Motorola Edge 40 Neo 5G:n kanssa.

Puhelimen hinta-laatusuhdetta ennestään korottava ominaisuus on harvinaisen pitkä päivityslupaus. Samsung lupaa laitteelle 4 vuotta käyttöjärjestelmäpäivityksiä ja 5 vuotta tietoturvakorjauksia. Käyttöönotettaessa puhelimessa on valmiiksi uusin Android 14 -käyttöjärjestelmä, sekä One UI 6.0 -käyttöliittymä, joka löytyy esimerkiksi Galaxy S23 -sarjan puhelimista.

Myyntipakkauksessa ei ole mitään ylimääräistä. Itse puhelimen lisäksi ostaja saa vain lataamiseen ja tiedonsiirtoon soveltuvan USB-C – USB-C -kaapelin.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto