Uusimmat

Testi Oppo Reno 10 5G -puhelin – Uudempi tuttavuus järkevään hintaluokkaan

27.03.2024 18:30 Otso Lammi

Oppo Reno 10 5G on puhelin, joka näyttää lippulaivapuhelimelta ja lupaa valmistajan mukaan miltei kaiken mitä tuplasti kalliimmalta laitteelta odottaisi. Puhelin ei kuitenkaan maksa kuin 400 euroa. Testissä selviää miten valmistajan lupaukset toteutuvat ja miten Oppo Reno 10 5G pärjääkään hintaluokassaan?

Testiin otetun Oppo Reno 10 5G:n sisällä sykkii MediaTek Dimensity 7050 -järjestelmäpiiri, jonka suorituskyky on arkikäytössä moitteeton. Näyttönä toimii 2412 x 1080 pikselin 6,7-tuumainen Full HD+ -tarkkuuden AMOLED-näyttö, jonka virkistystaajuus on 120 hertsiä. Näyttö peittää miltei koko puhelimen etuosan, lukuun ottamatta ohuita reunoja ja 1,5 millimetrin halkaisijan etukameraa näytön yläosassa.

Laitteen käteen ottaessa ei heti uskoisi minkä hintaisesta tuotteesta on kyse. Puhelimen suositushinta on 399 euroa, mutta kirjoitushetkellä katuhinta oli vielä useamman kymmenen euroa edullisempi. Yleiskokemus puhelimesta onkin todella laadukas, ja ulkoasu yhdistettynä jykevään takakameraelementtiin on vakuuttava kokonaisuus. Samassa hintaluokassa merkittäviä ja tunnetumpia kilpailijoita on esimerkiksi Oneplus Nord 3 (349 €), Google Pixel 7a (450 €) sekä Samsung Galaxy A54 5G (350 €).

Kamerat ovat Oppo Reno 10 5G:n selkeä myyntivaltti, jolla puhelin pyrkii erottumaan kilpailijoistaan. Takakamera koostuu kolmesta kamerasta. Pääkamerassa on 64 megapikselinen kuvakenno, laajan katselukulman kamerassa on kahdeksan megapikselin kenno. Telekamerassa on 32 megapikselinen kenno, joka tarjoaa hybridioptisen 2x-zoomin. Hintaluokassaan harvinainen telekamera on kiinnostava lisä. Etukamerassa on 32 megapikselinen kenno.

Testilaitteen suositushinta on 400 euroa, ja se on saatavilla metallisen sinisenä sekä harmaana. 400 euron hintaan saa 8 gigatavun käyttömuistilla ja 256 gigatavun muistilla varustetun version, mutta Reno 10 5G:stä on olemassa myös 16 gigatavun käyttömuistilla varustettu versio, jota ei Suomen markkinoilla ole saatavilla.

Oppo on erityisesti Aasiassa tunnetumpi merkki ja OnePlus-puhelimetkin kuuluvat samaan konserniin. Vaikka merkki on Suomessa kohtalaisen tuntematon, ei kyseessä ole mikään kansainvälisille markkinoille vastikään tupsahtanut brändi.

Myyntipakkauksesta löytyy 67 watin USB-C-laturi sekä käyttöohjeet. Puhelimeen on myös esiasennettu suojakalvo, jonka vuoksi itse näytön kestävyyttä tai herkkyyttä naarmuille on vaikea arvioida.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus, ominaisuudet ja käyttöliittymä
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto