Uusimmat

Kamera, suorituskyky ja akkukesto

27.03.2024 18:30 Otso Lammi

Kamera, akunkesto ja suorituskyky

Oppo Reno 10 5G tarjoaa monipuolisen kamerakokoonpanon hintaluokassaan, jossa erityisesti telekamera erottuu edukseen. Vaikka pääkamera ja ultralaajakulmakamera eivät vedä vertoja hintaluokkansa verrokeille, ne tarjoavat silti arkikäyttöön hyvän kuvanlaadun ja suorituskyvyn.

Pääkamerassa kennon tarkkuus on 64 megapikseliä ja yltää f1.7-aukkoarvoon ja 81 asteen kuvakulmaan. Ultralaajakulmakameran tarkkuus on kahdeksan megapikseliä ja sen aukkoarvo on f2.0 ja kuvakulma 112 astetta. Telekamerassa kennon tarkkuus on 32 megapikseliä ja se kykenee kaksinkertaiseen optiseen suurennokseen f2.0 aukkoarvolla. Sekä pääkamera että telekamera ovat automaattitarkennuksella varustettuja, mutta ultralaajakulmakamerassa tätä ominaisuutta ei ole.

Takakamera kykenee 20x digitaaliseen zoomiin 2x optisen zoomin lisäksi, mutta kuten saattaisi olettaa, ei 20x digitaalinen zoomi ole laadultaan kovinkaan käyttökelpoinen. Etukamera on tarkkuudeltaan 32 megapikseliä ja sen aukkoarvo on f2.4. Etukamera kykenee kohtalaisiin tuloksiin hyvissä valaistusolosuhteissa, mutta erityisesti ihmisen kasvot näyttävät kuvissa epäluonnollisen tasoitetuilta.

Pääkamera tarjoaa kohtuullisen suorituskyvyn ja tuottaa väreiltään tasapainoisia otoksia hyvällä kontrastilla. Kuvien terävyys ei ole tajunnan räjäyttävä, mutta pimeissä kuvausolosuhteissa yökuvaustila yllättää positiivisesti.

2x Telemuotokamera on suunniteltu erityisesti muotokuvien ottamiseen ja tuottaa todella miellyttäviä ja selkeitä muotokuvia ja lähikuvia verrattuna esimerkiksi saman hintaluokan iPhone 13:n muotokuviin verrattuna ilman ylikorostettua taustan sumennusta.

Ultralaajakulmakamera on selvästi takakamerakolmikon heikoin lenkki. Kuvat eivät ole erityisen teräviä ja vaihtelevat valaistustasot kuvauksen kohteessa tuottavat haasteita puhelimelle.

Videokuvausominaisuudet ovat kohtalaiset, mutta kameran vakaus 4K-videota ottaessa on kohtalaisen heikko. Full HD -tilaan vaihtaessa vakaus paranee mutta kuvanlaadusta joutuu luonnollisesti tinkimään hieman.

Oppo Reno 10 5G:n sydämenä sykkii MediaTek Dimensity 7050 -mobiilialusta yhdistettynä kahdeksaan gigatavuun RAM-muistia. Arkikäytössä suoritustehossa ei ole suurempia kritisoinnin aiheita. Laite pysyi vieläpä ihailtavan viileänä jopa intensiivisempiä pelejä ja GPU-testejä pyörittäessä.

Sovelluksien käynnistäminen tuntui hieman hitaalta verrattuna korkeamman hintaluokan verrokkeihin, mutta esimerkiksi sovellusten välillä vaihtaminen sujui sutjakkaasti. Prosessorin rajat esimerkiksi pelaamisen kannalta näkyivät kuitenkin graafisissa suorituskykytesteissä verrattuna saman hintaluokan Google Pixel 7a- ja Samsung Galaxy A54 5G -puhelimiin.

AnTuTu -testissä Reno 10 5G jää selvästi Googlen Pixel 7a -puhelimesta jälkeen, ja jopa hieman Samsung Galaxy A54:n perään. Erityisesti Samsungin verrokille tappio on lievä pettymys ottaen huomioon, että laite on jo vuoden ikäinen ja tämän vuoksi tippunut hieman alempaan hintaluokkaan Suomessa.

Ytimien suorituskykyä mittaavassa Geekbench-testissä Oppo Reno 10 5G pärjää verrokkeihinsa nähden heikommin. Erot yhdellä ytimellä Samsungin Galaxy A54 -puhelimeen eivät ole erityisen huomattava, mutta useamman ytimen ollessa käytössä Reno 10 5G jää selvästi suorituskyvyssä jälkeen. Googlen Pixel 7a suoriutui molemmissa testeissä huomattavasti paremmin kuin Samsungin tai Oppon testilaitteet, mikä korostaa sitä, että tässä hintaluokassa voi vaatia jo kovempaa suorituskykyä.

Graafista suorituskykyä mittaavassa GFXBench-testissä sama trendi jatkuu. Googlen Pixel 7a pärjää huomattavasti paremmin, ja Oppo Reno 10 5G yltää miltei samoihin tuloksiin kuin Samsungin Galaxy A54, mutta jää siitä silti.

PCMark -testissä Oppo Reno 10 5G ei pääse vieläkään verrokkiensa ohi. Samsung Galaxy A54 kipuaa jopa Googlen Pixel 7a:n ohi, ja Reno 10 5G jää hännille noin 13 prosenti erolla Pixel 7a -malliin verratessa.

Reno 10 5G:n 5000 milliampeeritunnin akku kestää todella hyvin päivän normaalia käyttöä ja matalan intensiteetin käyttöä reilusti pidempään. Puhelimen mukana tuleva 67 watin Supervooc -pikalaturi mahdollistaa valmistajan mukaan kiireessä akun pikalatauksen kymmenessä minuutissa nollasta 31 prosenttiin. Lataustehoa testatessa tämä vaikutti kohtalaisen uskottavalta väitteeltä. Valmistaja lupaa myös, että puhelimen akusta huolta pitävä ”Battery health engine” varmistaa hyvän akkutehon neljän vuoden ajan, mutta tätä väitettä on tietysti vaikea todeta todeksi parin viikon testiajan puitteissa.

PCMarkin akkutestissä 50 prosentin näytön kirkkaudella Reno 10 5G kesti reilut 13 tuntia, joka on todella hyvä tulos verrattuna saman hintaluokan kilpailijoihin.

Erinomainen akunkesto yhdistettynä korkeaan lataustehoon tekee puhelimen käytöstä arjessa todella mutkatonta. Pikalataus, akunkesto ja pikalaturin toimittaminen laitteen mukana ovat todella suuria etuja tämän hintaluokan puhelimessa, mutta huomasin silti kaipaavani langatonta latausta, jota Reno 10 ei tarjoa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus, ominaisuudet ja käyttöliittymä
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto