Uusimmat

Testi OnePlus 12R -puhelin – Mainio mallistontäyttäjä

17.03.2024 11:00 Samuli Herttua

OnePlus 12 -malliston kohdalla valmistaja palasi tietyllä tapaa takaisin kahden huippukoneen taktiikkaan. Uutuusmallissa onkin paljon lippulaivamaisuutta, vaikka hinta on selkeästi edullisempi. Tingittykin on, ja paikoitellen tämä näkyy selvästi.

Aikaisemmin historiassa parempi OnePlus-malleista tunnistettiin Pro-liitteestään, mutta nyt liitteestä on luovuttu. Hieman karsitumpi versio on sen sijaan saanut peräänsä R-kirjaimen. OnePlussan R-mallitkaan eivät ole valmistajalle mikään uusi konsepti, mutta aikaisempia malleja ei ole koskaan tuotu länsimarkkinoille.

Uusi OnePlus 12R -malli täyttää aukon reilun 500 euron Nord -puhelimien ja lähes tuhannen euron lippulaivamallin välillä. Puhelin tuli Suomen markkinoille ainoastaan yhdellä muistivaihtoehdolla, joka sisältää 16 gigatavua RAM-muistia ja 256 gigatavua tallennusmuistia. Suositushinta puhelimelle on 699 euroa, ja värivaihtoehtoja on kaksi kappaletta: vaaleansininen (Cool Blue) ja tummanharmaa (Iron Gray).

Aivan uudet kilpailijat puhelimelle ovat kohtuullisen vähissä, sillä täysin samaan hintapisteeseen osuvia uutuuksia ei ole jonoksi asti. Ainoastaan Samsungin Galaxy S23 FE ja Nothing Phone (2) osuvat luokitukseltaan tämän hetken kilpailijoihin. Sen sijaan viime vuoden lippulaivojen hinnat ovat pikkuhiljaa pudonneet myös samaan hintaluokkaan, minkä vuoksi kilpailijoina voidaan pitää esimerkiksi Samsungin Galaxy S23:ta tai Honor Magic5 Pro:ta.

OnePlus 12R:n myyntipaketti ei tuota sisällöltään yllätyksiä, sillä se on pysynyt valmistajalla samana lippulaivoissaan nyt viime vuodet. Mukana on edelleen 100 watin tehoinen seinälaturi, USB-C – USB-A -kaapeli sekä käyttöohjeita, tarroja ja Red Cable Clubin jäsenkortti. OnePlussan lippulaivamallin tavoin suojakuorta ei valitettavasti tässäkään paketissa ole.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskykys ja akkukesto
  4. Yhteenveto