Uusimmat

Myös Suomen Yhteisverkon alueella alkaa pian 3G-yhteyksien alasajo

Kuva: Suomen Yhteisverkko

24.04.2024 13:24 Kai Taipale

3G-verkon alasajo alkaa Suomen Yhteisverkon alueella 9. toukokuuta. Tämä tulee täydentämään DNA:n ja Telian 3G-verkon alasajoa.

DNA:n ja Telian yhteisesti omistaman Suomen Yhteisverkon 3G-palvelut päättyvät toukokuusta alkaen alueittain. 3G-verkon alasajo vapauttaa vanhan tekniikan käytössä olleet taajuudet ja resurssit 4G- ja 5G-verkkoteknologioille.

Suomen Yhteisverkon 3G-alasajo käynnistyy toukokuussa Nastolasta, Iitistä ja Kuusankoskelta. 3G sammutetaan näillä alueilla 9. päivä toukokuuta, ja ohjelmaa jatketaan pari viikkoa myöhemmin Kouvolassa.

”Aloitamme 3G-verkon sammutuksen DNA:n ja Telian verkkoihin rajoittuvalla alueella. Varmistamme, että asiakkaiden palvelukokemus jatkuu laadukkaana, ja jatkamme alasajoa Kouvolassa ja edelleen muilla paikkakunnilla toukokuussa tarkentuvan aikataulun mukaan”, Suomen Yhteisverkon toimitusjohtaja Sami Siiki kertoo.

Suomen Yhteisverkon 5G-verkko valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2024 loppuun mennessä. 5G-verkon rakentamisen lisäksi Suomen Yhteisverkon alueella on modernisoitu 4G-verkkoa kapasiteetin ja laajemman peittoalueen takaamiseksi.

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat