Uusimmat

MSI N260GTX Lightning Black Edition

20.07.2009 18:38 Muropaketin toimitus

NVIDIA julkaisi GT200-grafiikkapiiriin perustuvan GeForce GTX 260:n alun perin jo kesäkuussa 2008, jolloin 65 nanometrin prosessilla valmistettu grafiikkapiiri käsitti 192 Shader-yksikköä. Markkinoille julkaistaan kuitenkin jo heti syyskuussa pakkaa sekoittamaan samaisella GeForce GTX 260 -nimellä varustettu malli, jossa Shader-yksiköiden määrä oli nostettu 216:een. Lisäksi NVIDIA julkaisi joulukuussa GT200b-grafiikkapiirin, jossa valmistusprosessi päivittyi 55 nanometriin, mutta Shader-yksiköiden määrä pysyi 216:ssa.

GeForce GTX 260 -näytönohjaimet ovat saavuttaneet vankan käyttäjäkunnan ja valmistajat ovat julkaisseet referenssimallien rinnalle useita erikoisempia ratkaisuja. Joukosta löytyy malleja, joissa 896 megatavun muistimäärä on tuplattu 1792 megatavuun tai joissa valmistajat ovat suunnitelleet oman piirilevyn tai esimerkiksi erikoisemman jäähdytysratkaisun.

Tässä artikkelissa tutustumme MSI:n näkemykseen ylikellottajille suunnatusta GeForce GTX 260 -näytönohjaimesta ja testiin on saapunut N260GTX Lightning Black Edition -näytönohjain. MSI on markkinoinut näytönohjainta näkyvästi armeijaluokan komponenteilla ja kyseessä onkin yksi markkinoiden viilatuimmista näytönohjainmalleista. Heinäkuisessa näytönohjainartikkelissa tutkimme kyseisen näytönohjaimen ominaisuuksia, vertaamme suorituskykyä, tehonkulutusta ja grafiikkapiirin lämpötiloja saman hintaiseen tavalliseen GeForce GTX 285:een ja artikkelin loppupuolella testaamme ylikellottamista näytönohjaimen mukana toimitettavalla AirForce-paneelilla ja ohjelmallisesti.

MSI N260GTX Lightning Black Edition -tuotesivut

Sisältö

  1. MSI N260GTX Lightning Black Edition
  2. Näytönohjaimen käsittely
  3. Testikokoonpano, suorituskyky, tehonkulutus & lämpötila
  4. Ylikellotus
  5. Loppuyhteenveto