Uusimmat

Samsung ensiesitteli vuoden 2021 televisiomallistonsa – Mukana kehittyneempää Qled-tekniikkaa ja MicroLED-malleja

06.01.2021 19:47 Muropaketin toimitus

Samsung julkisti virtuaalisessa First Look -tapahtumassa vuoden 2021 Neo QLED- ja MicroLED -televisiovalikoimansa juuri ennen ensi viikolla käynnistyvää CES 2021 -tapahtumaa.

Samsung esitteli lippulaivamalleihinsa (8K QN900A ja 4K QN90A) uuden näyttötekniikan nimeltään Neo QLED. Siinä Quantum Mini LED -valonlähdettä ohjaavat Quantum Matrix -tekniikka sekä Neo Quantum -prosessori.

Quantum Mini LED on korkeudeltaan vain 1/40 tavanomaiseen valodiodiin (LED) verrattuna. Siinä on ohuita mikrokerroksia, joita käytetään valon ohjaamiseen. Quantum Matrix -tekniikka mahdollistaa tiheästi sijoitettujen LED-valojen tarkan hallinnan, mikä puolestaan ehkäisee blooming-efektiä. Neo QLED -tekniikka hyödynnetään myös Samsungin Neo Quantum -prosessoria ja sen neuroverkkomalleihin perustuvia skaalausominaisuuksia.

Samsung 2021 Neo QLED 8K- ja 4K-malleissa on myös muita kehittyneitä ominaisuuksia, kuten ultralaajalla 32:9-suhteella pelaamisen mahdollistava Super Ultrawide GameView, pelin tärkeimpien kuva-asetuksien hallinnoimista helpottava Game Bar sekä Freesync Premium Pro. Google Duo -sovellukse ja USB-liitäntäisen kameran kautta onnistuvat videoneuvottelut jopa 32 henkilön kanssa.

Neo QLED -mallien lisäksi MicroLED -televisiot tulevat saataville aluksi kokoluokissa 110 ja 99 tuumaa, ja myöhemmin tänä vuonna myös pienempinä kokovaihtoehtoina. Kerroimme aiemmin MicroLED -tekniikasta täällä.

Lisäksi Samsung esitteli kestävän kehityksen tähtäävän Going Green -aloitteensa, jonka tavoitteisiin kuuluu esimerkiksi hiilijalanjäljen pienentäminen, energiatehokkuuden parantaminen ja kestävän pakkausmuotoilun lisääminen. Uutta on myös aurinkokennoilla toimiva kaukosäädin. Vuonna 2021 Samsungin QLED-televisioissa on aurinkoenergialla toimiva kaukosäädin, joka voidaan ladata sisävalolla, ulkovaloilla tai USB:llä.

Samsungin vuoden 2021 tv-mallisto tuo uusia esteettömyysominaisuuksia, kuten Caption Moving, Sign Language Zoom ja Multi-Output Audio, jotka antavat näkö- ja kuulorajoitteisille mahdollisuuden optimoida katselukokemusta heidän tarpeidensa ja mieltymystensä mukaan.

– Kuluneen vuoden aikana teknologialla on ollut keskeinen rooli ihmisten arjessa. Sitoutumisemme osallistavaan ja kestävään tulevaisuuteen sekä pyrkimyksemme vastata kuluttajien jatkuvasti muuttuviin tarpeisiin kulkevat käsi kädessä. Tavoitteisiimme lukeutuu kaikki tuotteidemme hiilijalanjäljen pienentämisestä esteettömyysominaisuuksien tarjoamiseen. Lisäksi käyttökokemusten on oltava lyömättömiä käyttäjän elämäntyylistä riippumatta, toteaa JH Han, President of Visual Display Business, Samsung Electronics.

Uusien mallien myyntituloajanohtia tai hinnoittelua ei vielä paljastettu.